Esports 13/10/2022

El MoraBanc arrasa el Cantàbria

Els de Natxo Lezkano presenten les seves credencials

3 min
Maric va dominar les dues cistelles.

Andorra la VellaRecital del MoraBanc Andorra. Els de Natxo Lezkano han tingut la millor de les presentacions davant la seva afició passant per sobre del Cantàbria, a qui han deixat per sota dels 50 punts (88-47) Speight, Borg, Dee i Maric han brillat en un equip que s'ha mostrat més coral que en jornades anteriors i que comença a demostrar el potencial que té en les dues cistelles.

Els locals han sortit decidits a evitar qualsevol tipus de sorpresa i de la mà de Johnny Dee han marcat un parcial de 8-0. Lezkano va definint la seva aposta i ha tornat a formar amb Luz a la direcció, escortat per Dee i Czerapowicz, mentre que el joc interior era per Llovet i Maric. Malgrat un tímid intent de reacció càntabre, els tricolor han demostrat tenir el partit controlat en tot moment i Rafa Luz s'ha marcat una jugada de playmaker per deixar el marcador 10-4 als quatre minuts de joc. Una nova acció de Dee, que ha acabat amb personal i tres tirs, ha servit per aconseguir un màxim avantatge de 9 punts amb un 13-4, quan només s'havien jugat cinc minuts.

Lezkano ha mogut la banqueta i han entrat dos Anjos i Speight, per tal que l'equip no baIxes la intensitat en cap moment. No obstant això, el Cantàbria ha aconseguit retallar lleugerament l'avantatge 13-6. Però els tricolor han reaccionat i han tornat a assolir un nou màxim avantatge amb un triple d'Alexis Bartolomé (18-8), després d'un intercanvi de llançaments. La superioritat local s'ha fet notar en ambdues cistelles i així s'ha arribat al final del primer quart amb un contundent 21-10.

L'aturada del partit no ha beneficiat pas el MoraBanc, que ha encaixat un parcial de 0-6 (21-16). Els de Lexkano, en aquesta fase del partit teníen problemes per tal de tancar el rebot. La segona unitat, liderada per Schreiner i Andric no ha acabat de funcionar i Lezkano ha hagut de demanar temps mort. Precisament l'austríac ha trencat el parcial en contra amb una penetració, i en l'acció següent, els locals han robat, Luz ha conduït el contracop i ha obert a la cantonada. Allí Czerapowicz, amb el fusell a punt, ha clavat el triple per fer el +5 (26-16). Aquest domini s'ha traduït fins a arribar al descans, on el MoraBanc ha aconseguit un nou màxim avantatge (38-24).

A diferència del que ha passat entre el primer i el segon quart, quan l'equip de Lezkano ha iniciat el tercer quart ho ha fet extremadament concentrat amb un parcial de +10 fins a deixar el matx sentenciat amb un avantatge de +24 (48-24), gràcies a una jugada de tres punts d'Speight. El Cantàbria no trobava el camí cap a la cistella, i un espectacular revers de Maric ha seguit ampliant el parcial a 13-0 atès que en el moment d'anotar ha rebut falta personal (51-24). El MoraBanc fregava poder doblar en el marcador al seu rival. La sagnia no s'aturava i el 3 ha robat una altra pilota per anotar una cistella fàcil i deixar un espectacular 53-24. Els visitants han aturat el partit amb un temps mort, doncs en 6 minuts de període no havien aconseguit anotar. La ratxa del MoraBanc ha arribat fins als 18-0, quan Smith ha anotat la primera cistella pels de blanc (56-26).

Els locals estaven amb tota la confiança i Borg i Andric han iniciat un festival de triples anotant sengles llançaments des de més enllà de 6,75 fins a deixar el 67-29 a dos minuts per acabar el tercer quart. La defensa del MoraBanc ha estat una autèntica roca, i al llarg dels tres primers períodes ha deixat el seu rival en una mitjana de punts entorn dels 10, fet que donava una progressió de 40 a final del partit. Finalment, el parcial ha finalitzat 72-34, amb un Tobias Borg desenfrenat.

El tècnic del MoraBanc ha donat la titularitat en el darrer període a la segona unitat. Així doncs, el cinc l'han format Schreiner, Andric, Borg, Bartolomé i dos Anjos. La primera acció ha acabat amb una falta en atac del pivot brasilè. El quart era un autèntic tràmit per als dos equips, i en tres minuts de joc només s'havien anotat 5 punts, dos pels locals i tres pels visitants. Speight, que ha entrat passats uns minuts, ha continuat el seu recital particular; després d'un inici dubitatiu, el base d'Oklahoma ha destapat el pot de les essències per acabar ovacionat pel Poliesportiu. Al final, 88-47 en un partit que ha durat el mateix que el primer quart, deu minuts.

Parcials: 21-10, 17-14, 34-10, 16-13.

stats