Esports 08/07/2022

La Solidaritrail tanca la Ultra Trail amb un 180% més de participació que al 2011

El jove andorrà Marc Haytree ha estat el primer corredor en creuar la línia de meta

ANA
3 min
Els corredors de la Solidaritrail preparats pel tret de sortida de la cursa aquest diumenge a Ordino

OrdinoTal dia com avui de fa 10 anys, el 8 de juliol de 2012, va ser notícia...

El jove andorrà Marc Haytree ha estat el primer corredor en creuar la línia de meta de la Solidaritrail, la cursa que tanca l'Andorra Ultra Trail 2012. Amb tan sols 14 anys, Haytree ha finalitzat el recorregut amb un temps inferior a una hora. Uns minuts més tard ha arribat la primera dona, Aina Ruiz, emocionada i sorpresa per haver aconseguit la primera posició en la categoria femenina. També ha participat en la cursa de 10 quilòmetres el guanyador de la Ronda dels Cims, Óscar Pérez, qui ha volgut col·laborar amb la causa i ha estat un dels portadors de les cadires dels corredors discapacitats. Com la resta de proves de l'Andorra Ultra Trail, la Solidaritrail s'ha convertit en un esdeveniment d'èxit que ha comptat amb unes 350 inscripcions, incrementant l'assistència en un 180%, segons ha assenyalat el director de les proves, Gerard Martínez.

La gran festa popular de l'esport que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Ordino, ha acabat aquest diumenge amb la darrera prova, la Solidaritrail, i l'arribada dels corredors de la Ronda dels Cims, la Ultra Mític, la Celestrail i la Trail. 

Uns 350 participants han sortit pocs minuts després de les nou del matí d'Ordino per afrontar els 10 quilòmetres de recorregut i viure la sensació de 'compartir amb les persones amb dificultats l'experiència i el contacte amb el medi ambient', com ha apuntat l'organitzador de l'acte, Gerard Martínez. 

Amb un augment del 180% de la participació, la cursa d'aquest diumenge és de les que té millor acollida juntament amb la Trail 'perquè és la més assequible', afirma Martínez, encara que totes les proves han viscut 'un creixement espectacular', ha afegit. El primer en arribar ha estat el jove andorrà de 14 anys, Marc Haytree, qui corria aquesta cursa per primera vegada i fins i tot l'ha trobat 'una mica fàcil'. 'Si mai fan la de 22 km la faré, sinó seguiré fent aquesta perquè les altres són massa llargues', ha manifestat a l'arribada.

Per la seva part, la primera dona, Aina Ruiz, era la segona vegada que prenia part d'aquest esdeveniment i s'ha declarat contenta i sorpresa de la seva victòria, perquè, com ha indicat, sortia de dues lesions d'aquest hivern. El pròxim repte, ha reconegut, podria ser la Trail.

A més dels guanyadors, els grans protagonistes han estat també les persones discapacitades que, pel seu propi peu o portats per altres corredors en cadires, han corregut els 10 quilòmetres de la Solidaritrail. El primer en entrar a la meta ha estat en Joao, seguit d'en Pau, qui ha estat acompanyat pel guanyador de la Ronda dels Cims, Óscar Pérez. Després dels 170 quilòmetres de dissabte, Pérez ha volgut aportar aquest diumenge el seu granet de sorra a la causa i ha ajudat a portar la cadira d'aquest jove discapacitat. 

En resum i com ha subratllat l'organitzador de la trobada, en absolut es busca una estrella per atraure l'atenció sinó que 'l'estrella és el públic, les persones discapacitades, els 360 voluntaris, els patrocinadors i el país'. 

La recaptació d'aquesta darrera cursa serveix per a portar associacions o grups de persones discapacitades perquè puguin participar en la prova i viure l'ambient de festa durant el cap de setmana, ha recordat Martínez.

Limitar el nombre de corredors en la 10a edició

La valoració general que ha fet l'organització és molt positiva. Vist l'increment de participació i si aquesta segueix creixent, però, es plantegen establir un nombre màxim de 2.500 corredors en totes les proves de cara a la 10a edició. Aquesta limitació es faria de forma més estricta en les curses més professionalitzades i l'esdeveniment s'acabaria redistribuint en un període de temps més llarg. 'Anem de cara a fer-ho durant una setmana completa', ha afirmat el director de la Ultra Trail.

La competició compta amb el suport d'Andorra Turisme, el Govern, els set comuns, Vallnord i Crèdit Andorrà, entre altres empreses i institucions.

stats