ATLETISME
Internacional 20/10/2014

Pistorius coneixerà aquest dimarts la sentència per haver matat la seva parella

La fiscalia demana 10 anys de presó per a l'atleta sud-africà

Efe
2 min
Oscar Pistorius surt dels jutjats a Pretoria. CHARLIE SHOEMAKER / GETTY IMAGES

JohannesburgL'atleta sud-africà Oscar Pistorius coneixerà aquest dimarts la seva sentència pel delicte d'homicidi del qual ha estat declarat culpable després de matar a trets la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. Després d'escoltar durant tota la setmana passada les peticions de pena de la defensa i el fiscal, la jutge Thokozile Masipa ha de fer pública la seva decisió al Tribunal Superior de Pretòria, on des del passat 3 de març s'ha jutjat al corredor.

El fiscal va demanar per a Pistorius una pena d'almenys deu anys de presó, en subratllar que les seves accions van causar la mort de la model i insistir que aquesta sentència ha d'enviar un missatge de contundència a la societat sud-africana. Per la seva banda, la defensa demana que l'atleta no ingressi a la presó i realitzi treballs socials, ja que considera que les presons del país no estan preparades per acollir presos discapacitats com el velocista. A més, van insistir, aquest ja ha estat castigat per ser acusat "sense fonament" pel fiscal i els mitjans de l'assassinat premeditat de Steenkamp.

A la matinada del 14 de febrer de l'any passat, Pistorius va matar a trets a Steenkamp a través de la porta tancada del bany de l'habitació que compartien al domicili de Pretòria. L'esportista paralímpic, que té les dues cames amputades des que tenia onze mesos per un problema genètic i corre amb pròtesis de carboni, sempre ha defensat que va confondre la seva parella amb un intrús. La jutgessa Thokozile Masipa accepta la versió de l'atleta, i el va condemnar per homicidi imprudent en considerar que l'acusat no podia preveure la mort de la persona que es trobava al bany.

En el veredicte -fet públic el 12 de setembre- Pistorius va ser també declarat culpable d'un càrrec d'ús negligent d'armes per disparar per error una pistola en un restaurant, delicte que també serà reflectit en la sentència.

Oscar Pistorius, de 27 anys, es va convertir en els Jocs de Londres de 2012 en el primer atleta de la història amb les dues cames amputades a participar en unes Olimpíades amb atletes no discapacitats. Pistorius va deixar de competir després del crim i ha perdut tots els seus patrocinadors.

stats