Internacional 27/03/2013

Pyongyang talla l'última línia de comunicació militar amb Seül

La decisió se suma a la darrera escalada de tensió entre els dos països i a l'amenaça de Corea del Nord d'atacar objectius nord-americans

Agències
1 min
Imatge difosa dilluns per l'agència estatal d'exercicis militars a Corea del Nord. KCNA / REUTERS

SeülCorea del Nord ha assegurat aquest dimecres que ha tallat l'única línia de comunicació militar que mantenia amb Corea del Sud i que gestiona l'accés al complex industrial comú de Kaesong, enmig d'una escalada de tensió entre els dos països.

"A partir d'ara, es tallaran les comunicacions militars entre el Nord i el Sud", ha assegurat l'agència estatal nord-coreana KCNA, que cita un oficial de l'exèrcit del país.

Segons KCNA, aquesta alta autoritat militar ha explicat via telefònica a la seva contrapart sud-coreana que, "en una situació en què una guerra pot començar en qualsevol moment, no hi ha necessitat de mantenir les comunicacions militars" entre els dos països.

L'oficial ha puntualitzat que la línia continuarà desconnectada mentre Seül "continuï amb els seus anacrònics actes hostils", en una aparent referència als exèrcits militars Foal Eagle que Seül i Washington realitzen aquests dies al Sud.

L'últim anunci de Pyongyang se suma al de dimarts, en què va assegurar que tenia els míssils "en posició de combat" per atacar objectius nord-americans i sud-coreans.

stats