Internacional 29/08/2019

Salvini autoritza desembarcar "les dones, els nens i els malalts" del 'Mare Jonio'

La resta de rescatats continuen a bord del vaixell humanitari sense permís per atracar a Itàlia

Ara
1 min
Un dels infants rescatats pel vaixell humanitari 'Mare Jonio'.

BarcelonaEl ministre de l'Interior en funcions, Matteo Salvini, ha autoritzat aquest dijous el desembarcament a Itàlia de les dones, els nens i els malalts que són a bord del vaixell humanitari 'Mare Jonio', que dimecres va rescatar un centenar de migrants al mar Mediterrani.

"Com sempre s'ha fet, del vaixell 'Mare Jonio' podran desembarcar les dones, els nens i els malalts. Es manté la prohibició d'entrada i atracament del vaixell, que no respecta la llei i apel·la premeditadament a l'estat de necessitat a bord", ha assenyalat en un comunicat el ministeri de l'Interior italià.

Salvini, que després de l'anunci de l'acord per formar govern entre el Moviment 5 Estrelles i el Partit Democràtic (PD) quedarà fora de l'executiu, va signar dimecres l'ordre que prohibia l'entrada en aigües territorials italianes del 'Mare Jonio', de l'ONG italiana Mediterranea Saving Humans.

L'ONG va informar dimecres que havia rescatat el centenar de nàufrags, entre ells 28 menors –22 dels quals tenen menys de deu anys– i vuit dones embarassades.

Segons va informar l'organització, els migrants viatjaven a bord en una nau neumàtica "plena de gent" que s'estava desinflant.

stats