Internacional 02/07/2013

Suïssa vol prohibir les exportacions de fàrmacs que s'utilitzin per aplicar la pena de mort

La cambra baixa debatrà la mesura proposada per la comissió de sanitat del país

Efe
1 min

BarcelonaSuïssa vol prohibir les exportacions de medicaments que siguin susceptibles de ser utilitzats per aplicar la pena de mort en altres països, una mesura que ja és vigent a la Unió Europea.

La comissió de sanitat pública del Consell dels Estats, equivalent al Senat, ha aprovat crear una moció al Consell Nacional per debatre la prohibició d'aquest tipus de medicaments, segons ha informat l'agència de notícies suïssa ATS.

La moció reclama una modificació de la llei sobre els productes terapèutics perquè es prohibeixin les exportacions d'aquells medicaments que puguin ser utilitzats per a finalitats il·lícites o per executar persones.

Les substàncies letals produïdes per farmacèutiques s'han fet servir en moltes ocasions per executar penes de mort, sobretot als Estats Units.

El 2011, per exemple, es va saber que un anestèsic elaborat per una filial de la multinacional suïssa Sandoz era utilitzat als Estats Units per executar condemnats. El descobriment va comportar que l'empresa prohibís les exportacions d'aquell producte als països que l'utilitzessin per complir penes capitals o que el poguessin revendre amb aquesta finalitat.

stats