DA obté una còmoda victòria a Escaldes i els Liberals se situen en segon lloc

Dels 2.979 vots escrutats, 1487 han estat per a DA, 534 per als Liberals, 522 per al PS, i 162 per a Sentit Comú

Ara Andorra
3 min
Trini Marín i Marc Calvet celebren la victòria, a la seu de DA / B.N.

Andorra la VellaEl tàndem Trini Marín-Marc Calvet que optava a la reelecció representant DA, ha revalidat la victòria amb un 54,97% dels vots. Al seu darrere han quedat Liberals+ Independents, amb un 19,74%, PS+Independents amb un 19,30% i Sentit Comú amb un 5,99%. Dels 2.979 vots escrutats, 1487 han estat per a DA, 534 per als Liberals, 522 per al PS, i 162 per a Sentit Comú. A més, s'han registrat 230 vots en blanc i 44 nuls. La cap de llista de DA, Trini Marín, que ha estat una de les últimes representants a arribar a la seu de DA, ubicada a l’Hotel Diplomàtic, ha assegura , amb gran emoció, que “no m’esperava aquest resultat” i ha afegit que “finalment la ciutadania ha reconegut la feina feta i això és el que em fa sentir més orgullosa”. “Per a mi el Comú és una feina de 365 dies, les 24 hores del dia”, ha recalcat.

Pel que fa a la gestió realitzada durant aquest mandat, Marín ha recordat que “hem hagut de pendre decisions complicades i això mai és facil” i ha afegit que “malgrat totes les dificultats, finalment la ciutadania ha vist que hem treballat i així s’ha demostrat a les urnes”. Respecte als resultas obtinguts en àmbit nacional, Marin ha assegurat que “no ho esperavem i és una gran satisfacció, ja que no només mantenim les quatre parròquies, sinó que n’obtenim una cinquena”.

Magallón: "érem conscients que era una lluita de David contra Goliat"

Per la seva banda, el candidat de Liberals d'Andorra+Independents, Marc Magallón, ha destacat que "com a nova força ens hem posicionat en segon lloc, i és tot un orgull, tot i que estem a anys llum de l'actual govern". "Sabíem que tot el que féssim seria guanyat de nou, i ara ens toca seguir treballant per intentar oferir més oposició d'aquí a quatre anys". En tot cas, assegura que farà oposició "amb molta il·lusió i treballant per Escaldes-Engordany".

En aquest sentit, ha admès que "l'equip de govern actual ha arrasat i ha sumat molts vots" i ha afegit que "érem conscients que era una lluita de David contra Goliat", tot i que "la il·lusió durant els quinze dies de campanya, parlant amb la gent del poble, fa que puguis pensar que està més a prop".

Per tot plegat, ha volgut felicitar "Trini Marín i Marc Calvet, i a tot l'equip de DA", que ha qualificat d'"equip guanyador" i al qual "tampoc hi havia tanta cosa dolenta a recriminar".

Vendrell es mostra sorpresa pel resultat i no esperava "tanta diferència de vot"

L'altra membre de l'oposició serà Cèlia Vendrell, del PS+Independents, que s'ha mostrat "molt sorpresa, perquè era un resultat que no entrava dins de les nostres travesses, però és el que hi ha". En aquest sentit, ha afegit que "a Escaldes hi ha un vot molt tradicional, però no esperàvem tanta diferència de vots". Vendrell ha admès, però, que "segurament el nostre missatge no acaba d'arribar als electors, perquè potser no tenim la mateixa força d'atac que DA".

Vendrell ha afegit que els ciutadans d'Escaldes-Engordany "no han volgut fer el vot de càstig que pensàvem que hi hauria". En aquest sentit, ha fet esment a "l'augment de sou que es van voler fer els cònsols a principi de mandat" i ha remarcat que "amb la tensió que hi ha hagut amb Vivand hem intentat reconduir la situació, i amb la qüestió de l'aigua, pensàvem que portàvem la millor proposta".

Tot i això, Vendrell ha volgut felicitar l'equip de DA, i s'ha mostrat "molt contenta de la feina feta" per Aleix Mañosas i per ella mateixa els darrers quatre anys.

Pérez assegura que “el nostre projecte no és de rendiment immediat, s’ha de donar projecció en el temps”

Finalment, el cap de llista de SDP, David Pérez ha explicat que “han estat uns dies molt intensos, que no oblidaré” i ha afegit que “creiem fermament que tenim un espai que podem guanyar, l’espai de centredreta, un projecte progressista”. Pel que fa al compromís personal amb la formació, Pérez ha assegurat que “divendres en un acte íntim em vaig comprometre per quatre anys, el nostre projecte no és de rendiment immediat, s'ha de donar projecció en el temps".

stats