Mortés i Riba obtenen la majoria i mantenen el consolat per a ACO+DA

La candidatura encapçalada per Josep Àngel Mortés i Gemma Riba s'ha imposat amb 640 vots per sobre dels 451 que han obtingut els liberals

Ara Andorra
2 min
Josep Àngel Mortés i Gemma Riba / M.G.

Andorra la VellaLa candidatura d'ACO+DA ha obtingut el 58,66% dels vots, mentre que Liberals+Independents n'ha aconseguit 451. Així, la llista encapçalada per Josep Àngel Mortés i Gemma Riba s'ha imposat amb 640 vots per sobre dels 451 que han obtingut els liberals. També s'han registrat 141 vots en blanc i 8 nuls.

Josep Àngel Mortés i Gemma Riba seran els nous cònsols major i menor, després d'obtenir la victòria per sobre dels Liberals, que presentaven una llista encapçalada per Sandra Tudó i Eva Choy. Així, a Mortés i Riba els acompanyaran Samuel Duró, Vanessa Fenes, Xavier Herver, Marc Pons, Jordi Serracanta i Maria del Mar Coma. Completaran la corporació Sandra Tudó i Eva Choy com a conselleres de l'oposició.

El guanyador de la llista continuista ha manifestat que està molt content i ha afegit que la darrera setmana de campanya electoral ja tenien bones sensacions. Mortés ha explicat que “no s’esperava guanyar amb tanta diferència, però això vol dir que els electors han tingut en compte la feina feta d’ACO+DA aquests últims vuit anys al Comú”. A més, ha destacat que han fet una bona campanya i han sabut explicar “molt bé” les propostes del programa. De la seva banda, Sandra Tudó, ha indicat que la feina que han fet és “positiva” i han intentat arribar a tothom. Tudó ha comparat els resultats obtinguts amb els darrers comicis comunals i ha indicat que “estem contents tot i no haver guanyat”.

Pel que fa la participació, Josep Àngel Mortés, ha explicat que Ordino sempre és la parròquia amb més participació i enguany ho ha estat amb un 76,3% i 1.240 electors. Mortés ha destacat que la participació ha baixat una mica respecte als comicis del 2011 i ho ha associat al fet que aquestes eleccions només hi ha hagut dues llistes i no estaven representats els partits progressistes.

A partir d’ara, el futur cònsol ha indicat que s’han de tirar endavant tots els projectes del programa i Tudó ha afegit que faran "una bona oposició, ferma i constructiva, estarem allà representant a la gent que ha confiat en nosaltres”. Tudó ha apuntat que potser no han sabut arribar al vot tradicional, ja que presentaven “cares noves i joves amb molta empenta”.

El candidat a cònsol d’ACO+DA ha indicat que el resultat, en general, és “extraordinari” a totes les parròquies i segurament des de Demòcrates per Andorra (DA) "s’estan fent coses molt bé perquè si no, no hauríem tingut aquests resultats tan bons".

L’excònsol Enric Dolsa, i el conseller actual de l'oposició, Xavier Jiménez, han assistit a la sala del consell de Comú per presenciar l’escrutini, on segons assistents, es respirava un ambient tens.

stats