Rosa Ferrer presentarà la dimissió irrevocable com a ministra

L'entorn de Cd'I pressiona Jordi Minguillón perquè assumeixi la seva responsabilitat en la derrota d'aquest diumenge

M.t.
2 min
Jordi Minguillón i Rosa Ferrer aquest diumenge seguint l'escrutini / M.B.

Andorra la VellaDesprés dels resultats de les eleccions comunals d'aquest diumenge la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, hauria decidit presentar al cap de Govern, Toni Martí, la seva dimissió irrevocable del seu càrrec. Segons fonts pròximes a l'executiu, està previst que Ferrer i Martí mantinguin una trobada aquest dimarts al matí, en la qual la ministra li presentarà la carta de dimissió, i que Toni Martí té previst acceptar-la. Ferrer, consultada per l'ARA Andorra, no ha volgut de moment ni confirmar ni desmentir la decisió.

Rosa Ferrer seria la primera víctima política de les eleccions comunals d'aquest diumenge, que ja va posar el càrrec a disposició del cap de Govern fa unes setmanes després de trencar-se el pacte entre Coalició d'Independents i Demòcrates per Andorra i que els primers optessin per presentar-se als comicis en coalició amb Liberals d'Andorra. Ara, després de la derrota de la coalició Cd'I+Ld'A, Ferrer ha pres la decisió de deixar el govern demòcrata.

Pressionen Minguillón perquè es responsabilitzi dels resultats

Una altra víctima política podria ser l'encara cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, a qui el seu entorn polític culpa dels mals resultats d'aquest diumenge. Per aquest motiu, des de Cd'I se l'estaria pressionant per tal que assumeixi la responsabilitat de la derrota, tenint en compte que molt poques vegades en la història un cònsol ha perdut una reelecció, amb l'agreujant que la candidatura ha quedat relegada al tercer lloc.

Així mateix, els membres de la coalició haurien demanat a Minguillón que obri un debat sobre la continuïtat de la formació política i sobre el futur de la seva figura, ja que algunes veus creuen que hauria de renunciar a l'acta de conseller, o en tot cas plantejar-se un traspàs ordenat del càrrec que ostentarà a la minoria comunal.

stats