Microsites  /  Comunals 2015 03/12/2015

UP+DA vol fer d'Encamp un Centre Tecnològic de Serveis

Liberals vol recuperar diades culturals i organitzar noves fires i mercats

Ara Andorra
2 min
Els candidats d'UP+DA visitant comerços aquest dijous

EncampLa candidatura d'UP+DA ha destacat aquest dijous la seva voluntat de fer d'Encamp un Centre Tecnològic de Serveis. L'objectiu és afavorir aquelles empreses que aportin un valor afegit en els àmbits tecnològic i de la innovació i desenvolupament.

El cap de llista, Jordi Torres, ha indicat que aquest projecte es concretarà en un pla director de dinamització econòmica en què s'implicarà a les empreses d'Encamp per tal de concretar i definir les bases de la iniciativa.

L'objectiu, tal com ha detallat Torres, és posar en marxa un programa d'ajudes, complementàries a les que concedeix el Govern relatives als crèdits a la innovació així com els microcrèdits. A banda, s'ha compromès a mantenir i ampliar les bonificacions fiscals i fer-les "més atractives" per a les empreses de l'àmbit tecnològic, la innovació i el desenvolupament.

La tasca relativa a la dinamització econòmica del centre de la parròquia també preveu la creació, conjuntament amb els propietaris, d'una borsa de locals buits per ubicar-hi empreses, i poder generar així activitat en aquests espais.

Torres també ha indicat que "gràcies a la feina feta els últims anys", Encamp acull el recentment constituït clúster ACTINN d'innovació, integrat per 35 empreses, i al qual es vol integrar també el Comú. "Ens pot ser de gran ajuda per facilitar la implantació d'empreses nacionals i internacions a Encamp", ha afegit.

Tot plegat, ha destacat Torres, ha de servir per "dinamitzar el comerç local de la parròquia", que en els últims anys "ha vist com s'incrementava el nombre d'obertures". El candidat a cònsol major també ha avançat que "se seguirà donant suport al petit comerciant, i que la millor estratègia per fer-ho és generar moviment al centre d'Encamp".

Liberals vol "preservar i reactivar" el patrimoni cultural

Per la seva banda, la candidatura de Liberals d'Andorra+Independents ha destacat aquest dijous la seva aposta pel patrimoni cultural. Els candidats Jordi Troguet, Maribel Lafoz, Xavier Aranda i Daniel Casabella han visitat l'església de Sant Romà de les Bons. En aquest sentit, Aranda ha posat de manifest que "l'aposta per preservar i reactivar el patrimoni cultural i les activitats tradicionals és una necessitat de màxima prioritat".

Els candidats liberals han assegurat que volen treballar de manera conjunta amb els col·lectius parroquials per dur a terme una bona gestió. En aquest sentit, Aranda ha destacat que la cultura és "un eix generacional que no s'ha de perdre".

És per això que el candidat ha assegurat que volen "recuperar diades i activitats que s'han anat perdent al llarg del temps". També volen "donar suport i impulsar activitats culturals i tradicionals pròpies de la parròquia, com ara l'Esbart Sant Romà, i també totes aquelles altres activitats vingudes d'altres contrades". En aquest sentit, ha destacat que la recuperació d'aquestes activitats seria "un veritable i innovador motor de reactivació".

Aranda ha afegit que "volem tornar a organitzar mercats i fires tradicionals i artesanals, donant més rellevància a actuacions tradicionals de festes i dates assenyalades, com ara Nadal, Carnaval, Tots Sants i el ball de l'Óssa, entre d'altres".

stats