BÀSQUET
Misc 30/08/2017

L’Eurobàsquet de les absències posa l’accent en els joves

Jugadors com Kristaps Porzingis o Luka Doncic se senten preparats per eclipsar algunes de les estrelles que en els últims anys han dominat el torneig

i
àlex Gozalbo
2 min
Kristaps Porzingis

BarcelonaHi ha absències per lesió, com les de Sergi Llull, Giannis Antetokounmpo, Milos Teodosic i Danilo Gallinari; per decisió pròpia, com les de Nicolas Batum i Nikola Jokic; i fins i tot per motius polítics, com la d’Enes Kanter, però l’Eurobàsquet que arrenca avui tindrà baixes molt importants. Tot i això, i malgrat la dispersió de partits entre quatre països diferents per la renúncia d’Ucraïna, el campionat presenta un grapat d’atractius per captar l’atenció dels aficionats.

La selecció espanyola, que compta amb sis jugadors catalans, és la gran favorita a revalidar un títol al qual també aspiren França, Sèrbia i Lituània. Combinats com el de Croàcia i Letònia estan cridats a fer un pas endavant, però encara semblen massa verds per aspirar a un traspàs de poders. En canvi, jugadors com Kristaps Porzingis o Luka Doncic sí que se senten preparats per eclipsar algunes de les estrelles que en els últims anys han dominat el torneig.

El campionat, que se celebra a Finlàndia, Israel, Romania i Turquia, es posa en marxa aquest dijous amb la disputa de sis partits. L’estrena serà amb l’enfrontament entre Eslovènia i Polònia (12.45 hores, Be Mad).

L’Eurobàsquet de les absències posa l’accent en els joves

Rice, primer rival d’Espanya

El Divina Seguros Joventut estarà representat a l’Eurobàsquet amb un jugador: Tomasz Gielo. El Barça Lassa, amb set: Navarro, Oriola, Heurtel, Séraphin, Hanga, Koponen i Rice. Tal com l’ARA va explicar el 15 de juny, el club blaugrana no compta amb el base d’origen nord-americà, que divendres s’enfrontarà a Espanya defensant la samarreta de Montenegro. “Em sento com Melo”, assegura el jugador, en referència a Carmelo Anthony, estrella de la qual els New York Knicks es volen desprendre.

Els jugadors, molestos amb la pilota

Alguns dels capitans dels equips participants a l'Eurobàsquet, entre els quals hi ha el blaugrana Adam Hanga, han fet pública una carta en què critiquen la pilota de joc. Alfonso Reyes, president de l'ABP, també dona suport al missatge.

stats