Política 23/04/2018

Cazebonne torna a emportar-se l'escó a l'Assemblea Nacional Francesa

La candidata del partit del president, Emmanuel Macron, s'ha imposat en la segona volta de les legislatives per davant del candidat de l'esquerra alternativa, François Ralle

M. M.
1 min
L'ambaixada de França acull aquest diumenge la votació. / M. M.

Andorra la VellaDesprés de l'anul·lació dels comicis que es van fer el 2017, la candidata de La República en Marxa, Samantha Cazebonne, ha tornat a renovar l'escó i s'ha imposat a la segona volta de les legislatives franceses del cinquè districte a l'estranger, que engloba Andorra, Espanya, Portugal i Mònaco. Segons els resultats definitius que ha emès el Ministeri d'Afers Estrangers de França, Cazebonne ha obtingut el 53,96 % dels vots, mentre que el seu rival a la segona volta, el candidat de l'esquerra alternativa, François Ralle, ha obtingut el 46,04%, per tant, Cazebonne s'emporta de nou l'escó a l'Assemblea Nacional Francesa.

La gran abstenció ha tornat a ser la nota més destacada de la jornada electoral. A Andorra han dipositat el vot 222 persones, d'aquests 208 han estat vàlids i tenien dret a vot 2664 residents francesos, és a dir, un abstenció del 94% (a falta de validació definitiva del Tribunal Constitucional). Al Principat la candidata de La República en Marxa ha aconseguit 137 vots i el seu rival 71. Unes xifres molt semblants a les que es van registrar al país durant la primera volta de les eleccions. En el total de la circumscripció, l'abstenció, en el millor dels casos, ha arribat al 89%.

Aquestes eleccions són la repetició de les eleccions del juny del 2017. Els comicis van quedar impugnats i anul·lats pel Consell Constitucional francès, arran d'una denúncia de l'aleshores candidata d'Els Republicans, Laurence Sailliet.

stats