Política 26/07/2019

Gili veu opcions guanyadores a Escaldes

Espot deixa en mans del comitè parroquial l'aliança amb els liberals

S. M. / J. R. B.
2 min
El president i la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili, moments abans de la roda de premsa. / M. F.

Escaldes-EngordanyLa presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, s'ha referit aquest divendres a les eleccions vinents comunals previstes per a finals d'anys, en les quals la majoria de formacions, de manera més o menys pública, estan ja treballant de manera continuada i amb profunditat.

Gili, que va ser una de les triomfadores en les passades eleccions generals, ha considerat que el PS té moltes possibilitats de revalidar la victòria, en aquest cas en el comú, i ha defensat la necessitat de canvis a la corporació perquè "no és bo que sempre governi el mateix partit, ja que es creen automatismes que són perjudicials".

La consellera socialdemòcrata no s'ha volgut referir a la possibilitat de ser ella qui encapçali la llista ni tampoc ha volgut parlar de noms, tot i que ha reconegut que considera important la incorporació de persones independents "que es vulguin incorporar a un projecte diferent del que coneixem des de fa anys", referint-se al de Demòcrates.

Sobre la possible coalició entre Liberals i DA, Gili s'ha mostrat convençuda que pot ser perjudicial per a aquestes dues formacions polítiques "perquè molta gent no ha entès certs moviments", en clara al·lusió al pacte de govern. I en aquest sentit ha reflexionat: "Veurem com afecta això en relació a les comunals".

Per la seva banda el cap de Govern, Xavier Espot, ha considerat que és massa aviat per parlar d'aliances a Escaldes, tot i que en altres parròquies ho tenen molt més clar i Demòcrates i Liberals ja han començat a treballar.

Espot ha posat el setembre com la data per començar a preparar les eleccions comunals en una parròquia on una majoria de militants del seu propi partit es resisteix a fer una aliança amb els liberals, entre ells l'excap de Govern, Toni Martí, i els actuals cònsols que no poden optar a un altra mandat.

Espot ha deixat tota la responsabilitat en el comitè parroquial: "La realitat nacional és diferent de la realitat parroquial. En aquest sentit ha de ser autònoma per prendre les decisions que són millors en benefici de la seva parròquia i els seus habitants". I en la mateixa línia ha afegit: "A partir d'aquí si dins del projecte de continuïtat, pot ser interessant sumar altres forces polítiques i hi ha una convergència, estarà molt bé, i si no és possible també ho haurem de respectar".

El líder taronja ha comentat que no vol interferir en el procés perquè ara les seves responsabilitats són unes altres, encara que a ningú se li escapa que Escaldes serà una plaça difícil perquè Toni Martí no perdona la dura oposició que van rebre dels liberals els seus ministres en concret i el seu govern en general i des d'un primer moment s'ha oposat a qualsevol acord amb el partit que comanda Jordi Gallardo. I, lògicament, Martí manté encara manté la seva influència a Escaldes.

stats