Política18/12/2018

Gallardo exposa l'obertura de l'economia andorrana a l'Ateneu Barcelonès

El president liberal ha incidit en la necessitat d'impulsar canvis en la inversió estrangera per tal que sigui més efectiva

Ara Andorra

Andorra la VellaEl president de Liberals d'Andorra (L'A) i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, ha explicat aquest dilluns a l'Ateneu Barcelonès els progressos que ha fet el país en l'obertura econòmica i els reptes que té al davant en la conferència 'Cap a on va l'economia andorrana?', que també ha comptat amb la participació de la vicepresidenta d'internacional de la Confederació Empresarial Andorrana, Montserrat Ronchera, i el vicepresident de serveis turístics de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Jordi Daban.

El president liberal ha exposat la necessitat d'impulsar canvis en la inversió estrangera perquè sigui més efectiva de cara a aconseguir una major captació d'inversors estrangers. En aquest sentit, ha incidit en el fet que cal simplificar els tràmits burocràtics per instal·lar-se al país i, sobretot, mantenir l'estabilitat jurídica, ja que ha alertat que "sovint els inversors internacionals no només tenen una opció sobre la taula i cal que Andorra sigui atractiva en aquest aspecte i en les deduccions fiscals per poder captar inversió que creï valor".

Cargando
No hay anuncios

En l'àmbit financer, Gallardo ha subratllat que "darrerament, hem tingut una bona notícia i és que Andorra ha deixat de pertànyer a la llista grisa de la UE" i ha afegit que "això ha d'ajudar al sector financer que ha fet grans esforços per ser transparent i homologable per poder operar un entorn europeu". Pel que fa al comerç, ha ressaltat "la bona feina que està fent el comerç andorrà per mantenir l'alta qualitat" i ha emplaçat "als polítics i les institucions a seguir ajudant al nostre comerç perquè, a més de l'alta qualitat, pugui mantenir el diferencial fiscal".

En referència a l'acord d'associació, el titular de L'A ha explicat que "si els andorrans l'aproven, pot ser un punt d'inflexió per l'economia andorrana" i ha afegit que "haurà de saber obrir-se al món i seguir sent competitiva". En aquest punt, també ha incidit en la necessària diversificació econòmica que haurà d'afrontar el teixit empresarial del país.