Política03/08/2018

El govern espanyol aprova el nomenament d'Àngel Ros

L'alcalde de Lleida rellevarà en aquest càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbi

Efe

Andorra la VellaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat nomenat aquest divendres pel consell de ministres espanyol nou ambaixador d'Espanya a Andorra.

Àngel Ros rellevarà en aquest càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que era ambaixador al país pirinenc des de juliol del 2014 i que el 27 de juliol va ser nomenat pel consell de ministres ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa.

Ros, que fa 14 anys que està al capdavant del consistori lleidatà -La Paeria- i que també és president del PSC des de 2014, va accedir a l'alcaldia de Lleida el 2004 i va revalidar el càrrec d'alcalde el 2007, 2011 i 2015.

Cargando
No hay anuncios

En els dos primers mandats va governar amb majoria absoluta i, en les últimes eleccions va necessitar el suport de Ciutadans i PP per seguir governant. Ros va ser, a més, diputat del PSC al Parlament català en la X legislatura, entre desembre del 2012 i gener del 2014.

Nascut a Lleida el 9 d'agost de 1952, Ros es va llicenciar en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1969-1974), es va doctorar en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid, a més d'obtenir un MBA per l'Institut de l'Empresa de Madrid.

Cargando
No hay anuncios

Àngel Ros és també funcionari per oposició del cos superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l'administració de l'Estat espanyol.

Entre d'altres càrrecs, ha estat president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, vicepresident de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, president de la Comissió de la Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) o coordinador dels Serveis d'Informació de l'ajuntament de Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

Actualment és president de la comissió d'Educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i membre de la Comissió Permanent i del Plenari del Consell Escolar de l'Estat espanyol.

També és professor d'Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, professor titular de Projectes d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Ramon Llull i professor de Direcció i planificació estratègica d'empreses tecnològiques a la Universitat de Lleida.