Política09/12/2020

El Govern reconeix retard en les tramitacions de les suspensions temporals del contracte de treball

Jover assegura que donaran suport als temporers

Ana

Andorra la VellaEl Govern ajudarà els temporers i també aquelles persones amb contractes fixos discontinus vinculats al sector de la neu i el turisme d’hivern tenint en compte les dificultats que poden estar vivint aquestes persones pel fet que l’activitat no s’hagi iniciat i no estiguin, per tant, treballant en aquests moments. Així, tal com ha manifestat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, el Govern està treballant amb Càritas i Creu Roja una “resposta conjunta” als temporers que puguin trobar-se en aquests moments en “situacions de dificultat”. “Estarem al seu costat”, ha manifestat Jover, referint-se tant als temporers com a aquelles persones que es puguin veure afectades per la crisi econòmica derivada de la sanitària.

Pel que fa a les persones que treballen al sector de la neu o del turisme d’hivern, Jover ha manifestat que l’executiu es posarà en contacte amb elles per “copsar les seves dificultats” i també informar-les de les ajudes que tenen al seu abast. En aquest sentit, el ministre ha recordat que la setmana passada el Consell General va donar llum verda a una nova llei amb un paquet de mesures destinades a les empreses i els treballadors.

Cargando
No hay anuncios

Jover també ha reconegut, a preguntes dels mitjans de comunicació, un cert retard en les tramitacions de les suspensions temporals del contracte de treball. Així, ha al·ludit a “lleugeres dificultats”, algunes imputables a l’increment de demandes que hi ha hagut aquest mes de novembre arran de les restriccions de mobilitat dels països veïns que ha obligat molts establiments a abaixar la persiana i d'altres lligades a “petits errors” en les tramitacions de les empreses. De totes maneres, ha destacat que hi ha un “treball intens” perquè es pugui solucionar aquest retard.

I quant a la mobilitat amb els països veïns, ha destacat que es continua “treballant de manera intensa” perquè hi pugui haver circulació amb Catalunya i ha remarcat que el fet que les dades sanitàries estiguin millorant poden ser una bona carta de presentació perquè hi hagi aquesta flexibilització. Precisament aquest dimecres el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, s’ha reunit amb el seu homòleg espanyol, Fernando Grande-Marlaska. Jover ha reconegut que de ben segur la mobilitat ha estat un dels temes tractats entre els dos ministres tot i que la desescalada depèn de les comunitats autònomes.

Cargando
No hay anuncios

D’altra banda, i quant a l’impacte que ha tingut que des d’aquest passat cap de setmana sigui possible la mobilitat entre Andorra i els departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals, ha destacat que li consta que els mitjans de comunicació se’n van fer ressò d’aquesta possibilitat i ha destacat que des d’Andorra Turisme i el ministeri de Turisme hi ha previst “reforçar el missatge per maximitzar l’efecte de la permissivitat” de la mobilitat amb aquests dos departaments.