Política 23/07/2018

Martí entona el 'mea culpa': "Alguna cosa no s'ha fet bé"

El cap de Govern apunta que no s'ha sabut controlar el cost de The Cloud i que hagués estat "una temeritat" tirar-lo endavant

Ana
3 min
El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, saluden mossèn Ramon a l'arribada a AINA. / M. M. (ANA)

CanilloQue suspendre el projecte de The Cloud ha suposat un desencís i un revés inesperat per l'executiu ja ho va apuntar el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, durant la roda de premsa d'anunci de la decisió i també ho va ratificar la mateixa tarda de dimecres el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres. Ara, però, el cap de Govern, Toni Martí, ha anat un pas més enllà i ha acceptat que hi ha coses que “no s'han fet bé” i ha expressat que “s'ha de dir alt i clar i ningú ha d'amagar el cap sota l'ala”.

Martí ha apuntat que ja hi haurà temps per analitzar exactament què ha passat, però ha ressaltat que hagués estat una “temeritat” tirar el projecte endavant amb el sobrecost que apuntaven les ofertes presentades. El cap de Govern ha entonat així el 'mea culpa' i malgrat acceptar que hi havia gent dins del Govern que hi creia més que d'altres, ha tancat files: “Es discuteix molt, però llençar una obra d'aquest magnitud requereix que hi hagi discrepàncies, sinó no estaríem fent la nostra feina”.

Per tot plegat, la màxima representació de la institució ha recordat que el Govern “creia amb The Cloud amb un cost i no l'hem sabut controlar”. Malgrat aquest contratemps, a poc mesos per acabar la legislatura, el cap de Govern ha apuntat que aquest afer no li fa canviar “gens ni mica” la futura data de les eleccions, que encara no ha anunciat. Una data que escollirà independentment de l'aprovació de les lleis de gran calat que encara queden per aprovar, com el Codi de relacions laborals o la Funció Pública.

Pel que fa al futur de la parcel·la propietat d'Andorra Telecom, Martí ja ha avançat que ell és partidari d'ubicar-hi un edifici per “seguir diversificant els ingressos de la companyia”, però aquesta decisió, ha dit, l'haurà d'entomar el següent executiu que surti de les properes eleccions. Tot i això, i tal com ja va explicar la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, l'executiu i el comú ja han acordat avançar les obres d'urbanització al voltant de parcel·la on s'havia de situar l'edifici per donar uniformitat a la remodelació que s'està duent a terme a l'avinguda Meritxell.

A contrapès d'aquest revés, Martí ha defensat la tasca que s'ha fet aquesta darrera legislatura al tomb d'Andorra Telecom. Ha recordat els beneficis extraordinaris que s'han obtingut arran de la venda d'accions de Más Móvil, que ha xifrat en 27 milions d'euros, i “l'èxit” que ha aportat per la parapública el 'call center' de la Massana. “Tancarem legislatura amb els millors números que ha tingut mai Andorra Telecom”, ha evidenciat Martí, que ho ha atribuït a aquest afany de diversificació de les inversions per contrarestar “l'espasa de Dàmocles” que suposa el 'roaming'.

Un altre dels projectes que ha defensat Martí ha estat el de l'heliport. Ha avançat que actualment hi ha unes cinc empreses que s'han postulat per fer el dictamen i els informes de validació, o no, de la ubicació de la infraestructura a les Tresoles. El cap de Govern també ha dit que tant bon punt tinguin els informes els explicaran a tothom. “Gairebé tothom està d'acord que Andorra necessita un heliport, però dona la sensació que ningú el vol al costat de casa seva”, ha assenyalat, i ha dit que vistos aquests posicionaments podrien decidir no fer res “com ens ha demanat el senyor Pere López, però farem el que haguem de fer”.

Tot plegat ho ha dit en el marc de la visita a les colònies d'AINA, on el cap ha estat acompanyat de diversos ministres i ha lloat els valors humanistes i la feina que du a terme mossèn Ramon.

stats