Política 19/12/2018

Pintat surt en defensa de DA i les lleis laborals

Baró i Gallardo apel·len ara a escoltar les reivindicacions que es van fer aquest dilluns

M. M.
2 min
El conseller general d'UL-ILM, Josep Pintat, durant la recepció al Palau Episcopal. / M. P.

La Seu d'UrgellEl conseller general d'UL-ILM, Josep Pintat, ha sostingut que les recents lleis laborals i sindicals “també tenen bastants avantatges” i per això la seva formació els hi ha donat suport. D'aquesta manera, el cap de l'oposició ha defensat els recents textos legislatius impulsats pel grup demòcrata i, en referència a la concentració d'aquest dilluns passat, ha apuntat que a Andorra “hi ha un cert sentiment que hi ha problemes i la gent es queixa”. El polític lauredià s'ha emplaçat a intentar donar-hi resposta, però també ha dit que “s'han d'agafar les coses d'una manera una mica relativa”. Pintat ha apel·lat que la concentració no es va fer per protestar en contra d'una temàtica en concret i ha recordat que les lleis laborals encara no s'han aplicat.

Quant a la situació econòmica del país, ha assenyalat que hi ha hagut un creixement important del 10% del PIB, però que “no s'ha reflectit prou a nivell de la ciutadania” i això provoca “un caldo de cultiu”. Pintat també ha interpretat que la gent “està dient prou de canvis i d'inestabilitat i de no saber cap a on anem i volen resoldre els temes quotidians perquè hi ha dificultats per arribar a final de mes”.

Qui s'ha mostrat més crític amb el que s'ha fet fins ara ha estat el conseller general d'L'A, Jordi Gallardo, que ha volgut donar importància a la concentració i a les persones que pensen que Andorra “en molts aspectes hi ha dificultat i no tot és de color de rosa”. El líder liberal, que també va votar a favor de les lleis liberals i sindicals, ha recollit ara que tots els motius de la protesta “són respectables” i que des de la política “cal estar atents i esbrinar en què s'ha fallat i intentar reconduir la situació”.

Finalment, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha vinculat la mobilització andorrana amb els moviments socials i sociopolítics que s'estan “vivint a Europa i als països veïns”. El polític de DA ha donat valor a la quantitat de gent que es va reunir dilluns i, per tant, “cal estar atents al cert malestar i capacitat de protesta”. Quan a la diversitat de reivindicacions ha apuntat que el fet que siguin múltiples no vol dir que s'hagi de treure “validesa” perquè “cadascuna d'elles s'ha d'atendre i s'ha d'escolar”. “Cal prendre nota si volem ser bons polítics i intentar integrar les reivindicacions dins de les propostes polítiques”, ha apuntat.

Cal recordar que aquest dimarts passat PS i Porgressistes-SDP ja han fet una valoració de la concentració. Amb paraules més contundents contra el Govern, de fet ambdues formacions van votar en contra de les lleis laborals i sindicals, el conseller general del PS, Pere López, va argumentar que la mobilització “és un exemple claríssim de l'estat de fractura existent al nostre país”. En una línia molt clara també es va expressar el candidat progressista, Josep Roig, qui va dir que era “l'expressió màxima del fracàs de DA en polítiques socials i és el trist llegat que deixa Martí després de transitar vuit anys com a cap de Govern”.

stats