Política08/10/2015

Primeres valoracions dels grups parlamentaris

Precarització laboral i passar de puntetes per la crisi de BPA, principals queixes de l'oposició sobre el discurs de Martí

Ana

Andorra la VellaEls presidents dels grups parlamentaris han fet aquest dijous una primera valoració del discurs del cap de Govern. El conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que hagi donat per acabada la crisi econòmica i la crisi de BPA, i considera "agosarat" que s'apugin les cotitzacions i es flexibilitzi el mercat laboral abans de la represa econòmica.

De la seva banda, el conseller del PS i president del grup mixt, Pere López, ha assegurat que el cap de Govern "ha passat de puntetes en les grans qüestions d'Estat" i ha alertat del fet que la pujada de cotitzacions repercuteixi per igual a empresaris i treballadors, quan normalment l'empresari assumeix el 75%. A més, considera que la reforma del Codi de relacions laborals pot portar a la precarització del treball i a la baixada dels salaris.

Cargando
No hay anuncios

També el president del grup liberal, Josep Pintat, ha assenyalat que Martí ha passat de puntetes per la crisi de BPA, ha obviat les necessitats reals i ha anat "penjant etiquetes".

En canvi, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha qualificat el discurs de "valent, clar i contundent", i ha assegurat que les noves modalitats de contracte no poden ser interpretades en termes de precarització, sinó que pretenen oferir noves oportunitats d'accés a la feina.