Política 17/09/2019

Progressistes-SDP demana "propostes concretes per reforçar l'economia"

A la formació li preocupa que s'estigui “fregant la recessió” i creu que cal una nova política sobre habitatge i apujar el salari mínim

M. F.
2 min
El conseller de Progressistes-SDP al comú de Sant Julià de Lòria, i el president del partit, Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu, respectivament, durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaDes de Progressistes-SDP creuen que “l’economia s’encongeix” i que s’està “fregant la recessió” i per aquest motiu consideren que des de l’executiu s’hauria d’actuar de manera immediata per posar sobre la taula “propostes concretes per reforçar l’activitat econòmica”. Així ho ha posat de manifest el president de la formació, Jaume Bartumeu, després de la presentació de l’informe econòmic de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

I és que des de la formació progressista es veu amb una certa “preocupació” la presentació que s’ha fet des de la Cambra i que davant l’impacte que pot tenir que les economies espanyoles i francesa vagin a la baixa des de l’ens únicament s’apunti com a solució l’aeroport a Grau Roig, ja que creu que mentre el fan “arruïnaran” no només la zona de Grau Roig i les finances públiques sinó que quan el tinguin enllestit “la crisi ja haurà explotat i s’arribarà tard”.

Per a Bartumeu certes dades com la disminució del crèdit i del consum, els turistes o els beneficis de la banca contrasten amb el creixement de les despeses de funcionament de l’executiu i alerta que les dades del primer semestre de l'any tampoc no criden massa a l'optimisme. Des de Progressistes-SDP creuen que cal apujar el salari mínim entre un 15 i un 20% i també promoure “una nova política d’habitatge”. En aquest sentit, ha recordat la proposta que ells mateixos van posar sobre la taula que a través del fons de reserva de Jubilació de la CASS es pogués impulsar habitatge de promoció pública a la zona de la borda de Sales de Santa Coloma, on el Govern disposa de terrenys. En aquest sentit, Bartumeu ha destacat que més enllà de la preocupació de la Cambra perquè s’estigui creant una bombolla d’habitatges de luxe el que més els preocupa és que des de l’executiu es vetlli pel dret a un habitatge digne, a través de la promoció pública.

Bartumeu ha estat acompanyat en la roda de premsa setmanal que la formació ha reprès aquest dimarts, pel conseller comunal de la formació a Sant Julià de Lòria Josep Lluís Donsión, que ha destacat que a la parròquia la “preferència” és encarar les converses en el marc de la plataforma de Laurèdia en Comú, de la qual en formen part. En aquest sentit, cal recordar que en l’assemblea general que va celebrar dissabte la formació es va anunciar que es concorreria a les eleccions comunals en forma de plataformes, marques blanques o coalicions. Donsión ha destacat que encara no han començat els contactes però que es parlarà amb “tothom” i quan diu “tothom” es refereix a Laurèdia en Comú, Unió Laurediana i també Desperta Laurèdia.

stats