Política13/01/2019

El PS s'adhereix a la protesta en contra la llei de la funció pública

La formació fa una crida a participar en l'esdeveniment

Ara Andorra

Andorra la VellaLa concentració del pròxim dimecres convocada pel Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) continua sumant adeptes. El Partit Socialdemòcrata ha fet una crida als seus militants i afiliats, així com a tota la ciutadania, a participar en la protesta en contra de l'aprovació de la llei de Funció Pública, que es votarà aquest dijous, i la retallada de drets per a les classes mitjanes i baixes que, segons les organitzacions convocants, s'està produint sota el govern de DA. "Cal remarcar", apunten a través d'un comunicat, "que les retallades de drets que s'estan produint amb DA al Govern són molt importants i, per tant, és necessari que la població es mobilitzi i expressi de forma clara el seu rebuig".

La formació socialdemòcrata creu que «comparteixen moltes de les reivindicacions de la mobilització» i veu necessari "que la ciutadania expressi de forma clara el seu rebuig contra la situació que es viu al Principat". La convocatòria, organitzada pel SEP i amb el suport d'altres grups sindicals, es duu a terme en el marc del "marc del debat i presumible aprovació dijous de la nova llei de Funció Pública al Consell General", que per al PS suposa no només «una important retallada de drets, en aquest cas pels treballadors públics», sinó que tampoc "s'ha tirat endavant amb el necessari consens amb totes les parts implicades".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el conseller i líder del PS, Pere López, ha formulat una pregunta a l'Executu perquè aquest aclareixi si ja disposa de les dades actualitzades sobre el preu dels lloguers, ja que creu que és una informació clau per poder fer front a la dificultat d'accedir a un habitatge digne a un preu accessible, un fet que s'ha convertit per a la formació "en la principal preocupació de la ciutadania". López ha tramés una segona pregunta, en la que vol conèixer el cost que tindria "implantar una tretzena paga pels jubilats que cobren una pensió per sota del salari mínim".