Política18/07/2017

SDP dubta que Saboya pugui reactivar en dos anys els projectes econòmics aturats

La formació considera que el currículum del ministre no és el més adequat per liderar la cartera d'Economia

M. T.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés (SDP) ha criticat aquest dimarts que "un ministre sortint d'Exteriors" passi a liderar la cartera d'Economia, i dubta que en els dos anys que queden de legislatura es puguin tirar endavant els projectes d'inversió estrangera aturats. Així ho ha remarcat el secretari d'organització d'SDP, Joan Marc Miralles, que també dubta que Gilbert Saboya tingui el currículum més adequat per liderar Economia, i ha volgut recordar que va ser el ministre que va defensar la contractació de l'empresa Monitor Group per captar inversió estrangera "amb els antecedents que tenia" i tenint en compte que "poc després va fer fallida".

Miralles ha valorat positivament que es recuperi el ministeri d'Economia, tot i que s'ha mostrat sorprès que es faci "després de dos anys durant els quals el Govern ha argumentat que no era necessari" perquè els temes ja es tractaven transversalment. A més, considera que la tasca d'atreure empreses des del ministeri d'Exteriors no s'ha fet, i s'ha demanat quina feina durà a terme a partir d'ara el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica. Finalment, també ha criticat que des de la fundació Actua Tech "es facin molts anuncis que no s'acaben mai de materialitzar".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, durant la roda de premsa setmanal, SDP ha volgut reiterar el seu posicionament contrari a la Llei de l'allotjament turístic, ja que consideren que s'hauria d'aturar l'activitat dels pisos que fins ara estaven destinats al turisme de manera il·legal, en lloc de "premiar-los i fer-los una llei a mida". El conseller general Víctor Naudi ha reiterat el seu desacord amb la limitació a partir de la qual tot un edifici s'haurà de convertir a ús hoteler, ja que considera que això crearà un greuge comparatiu amb els propietaris d'ús residencial.

Dubtes sobre la moratòria de 20 anys del tabac

Finalment, i pel que fa a la proposta sobre l'estatus del sector del tabac en l'acord d'associació, Naudi ha assegurat que té dubtes sobre la proposta de transitorietat de 20 anys, ja que no veu possible que la Unió Europea la pugui acceptar. "Seria un gran èxit si es pogués aconseguir, però fins a la data cap altre país, amb d'altres qüestions i tot i tenir més pes que Andorra, ha assolit una disposició com la que es pretén", ha manifestat.

Cargando
No hay anuncios

Naudi també ha reclamat al Govern que els trametin tota la informació detallada sobre la proposta feta davant la UE, i ha criticat que una part del sector tabaquer tampoc tingui totes les dades.