Aquest dilluns comença el judici contra Besolí i Rossell

La Fiscalia demana 10 anys i 55 milions d'euros per a l'exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria

Aquest dilluns comença la primera de les onze sessions previstes per al judici a l'advocat i polític de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, i l'expresident del Barça, Sandro Rossell. Ambdós van ser traslladats el dijous passat des del centre penitenciari de Can Brians, a la província de Barcelona, fins a la presó madrilenya de Soto del Real, donat que el judici se celebrarà a l'Audiència Nacional espanyola. La causa judicial s'allargarà fins al 28 de febrer i es reprendrà de l'11 al 14 i del 25 al 27 de març.

Tant Besolí com Rossell estan acusats de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, en haver blanquejat segons la Fiscalia 20 milions d'euros de la Confederació de Futbol Brasilera (CBF) pels drets de retransmissió dels partits de la selecció. També que es van apropiar de quantitats procedents del contracte de patrocini de Nike amb la selecció brasilera de futbol. Per això, demana 11 anys de presó i 59 milions de multa per a l'expresident del FC Barcelona i 10 anys i 55 milions per a l'exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria. Amb ells també es jutjarà a Marta Pineda, parella de Sandro Rossell, i tres persones més en l'anomenada operació Rimet en veure acreditada la seva participació en l'entramat.

Besolí està complint la presó preventiva més llarga de la història recent d'Espanya per un delicte econòmic, des que va ser detingut el 23 de maig del 2017. Per a la jutgessa Lamela existeix un "elevat risc de fuga" a un país on no puguin ser extradits, ja que tant l'empresari andorrà com Rossell acumulen grans quantitats de diners a l'estranger. Per aquest motiu ha denegat més d'una desena de vegades la seva llibertat provisional. El mes de juliol passat, Besolí a ser traslladat a la presó catalana de Can Brians. Poques hores després, la jutgessa va demanar una fiança de 73,3 milions d'euros per assegurar les possibles responsabilitats que es puguin derivar de la futura sentència.