Societat 07/12/2016

Els hotels esperen una segona part del pont amb una ocupació mitjana del 80%

Els hotelers es mostren satisfets pel bon inici de la temporada d'hivern

M.f.
2 min
Turistes entrant i sortint d'un hotel / D.R.

Andorra la VellaTal com s'havia previst, durant la segona part del pont de la Puríssima, la que va des d'aquest dijous i fins al diumenge, l'ocupació als establiments hotelers serà més elevada. D'aquesta manera, tal com assenyalen tant des de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) com des d'Autèntics Hotels d'Andorra, l'ocupació en aquests quatre dies se situarà al voltant del 80% a les parròquies centrals, mentre que a les altes, de moment, és més baixa si bé s'està pendent de les reserves de darrera hora.

El director de l'UHA, Manel Ara, explica que l'afluència durant tota la setmana està sent molt bona, i que per a la segona part del pont ha de ser encara més important. És més, afegeix que "entre el dia 1 i el 10 d'aquest mes de desembre les xifres de vendes seran més elevades que les que es van aconseguir l'any passat", per la qual cosa es mostren satisfets per l'inici de la temporada d'hivern. D'aquesta manera, destaca el fet que hagi estat un pont llarg, de fet set dies per a alguns, que ha fet que hi hagi visitants al llarg de tots els dies, en funció de si s'ha fet festa el dilluns o el divendres o bé s'ha optat per tota la setmana. I pel que fa al comportament dels visitants que s'allotgen a les parròquies altes, ha afegit que es tracta de persones que es decideixen sovint a darrera hora, en funció de la meteorologia.

Per la seva banda, la presidenta d'Autèntics Hotels d'Andorra, Cristina Canut, ha explicat que aquests dies l'ocupació se situa al voltant del 50% i que a partir de dijous s'elevarà fins al "70-80% de mitjana", tenint en compte que els hotels situats a les parròquies centrals estaran pràcticament plens mentre que els de les parròquies altes tindran una ocupació més baixa. Canut ha manifestat que "ha anat molt bé" el fet que enlloc d'un pont hagi estat una setmana de vacances i ha destacat, també, que ja estan rebent moltes reserves per al Nadal. D'aquesta manera, alguns hotels petits de les parròquies centrals "ja estan gairebé plens per als dies entre Nadal i Cap d'Any", tal com remarca Canut.

stats