Societat 22/09/2021

Esports i Gaming: els nous portals informatius de l’Agència de Notícies Andorrana

L'ANA vol consolidar la vessant informativa amb dues noves webs obertes i de consulta lliure

ANA
2 min
Un moment de la presentació dels portals ANA Esports i ANA Gaming celebrada aquest dimarts a Ordino.

OrdinoL'Agència de Notícies Andorrana (ANA) ha donat a conèixer aquest dimarts els dos nous portals informatius que ha creat per tal de donar cobertura a esports i als esports electrònics. D'aquesta manera, l'ANA amplia les seves marques i suma al seu web i al d'ANA Economia, els portals ANA Esports (anaesports.ad) i ANA Gaming (anagaming.ad).

La presentació ha tingut lloc a l'ACA eSport Center ubicat al CEO d'Ordino i s'ha retransmès en directe pel nou canal de Twitch de l'ANA Gaming, que servirà també de plataforma audiovisual per poder ampliar la base informativa derivada tant del món dels esports electrònics com dels videojocs en general.

Pel que fa al portal ANA Esports, cal destacar que la seva voluntat és poder arribar a les federacions que habitualment tenen menys cobertura informativa, així com fer difusió, especialment, de l'esport en clau femenina, d'aquelles competicions i esportistes provinents de la base esportiva del Principat, i també de les diferents activitats entorn de l'esport adaptat.

Quant a ANA Gaming, el primer portal del país dedicat en exclusiva als eSports i als videojocs, neix amb un company de viatge que és l'Automòbil Club d'Andorra, qui serà partner d'aquest projecte que ja és una realitat. A ANA Gaming s'hi podrà trobar tota la informació relativa a les competicions d'esports electrònics, així com les darreres novetats en el món del gaming.

Precisament, de l'aliança sorgida entre l'Agència de Notícies i l'ACA n'ha parlat el secretari general de l'Automòbil Club, Toti Sasplugas, qui ha destacat que es tracta d'un projecte "molt estratègic per impulsar definitivament tot aquest nou ecosistema que ha de sorgir a Andorra al voltant del món dels eSports".

Al seu torn, la directora de l'ANA, Anna Vives, ha afegit que "amb aquesta aliança amb l'ACA engeguem una etapa en un sector que està en plena efervescència", recordant que ANA Gaming serà el primer mitjà de comunicació del país que tractarà els eSports i el primer en fer-ho en català. "ANA Gaming vol ser un portal de referència de tota la informació nacional i internacional vinculada amb el sector i un punt de trobada entre empresaris, aficionats i equips", ha manifestat.

Amb aquests nous espais, l'ANA vol consolidar la vessant informativa amb dos portals que són oberts i de consulta lliure, que complementen la tasca bàsica d'agència de notícies i sumen dues noves branques a l'arbre informatiu de l'Agència de Notícies Andorrana.

stats