Societat 27/10/2021

Espot defensa que Educació ha estat "reactiu i ha fet el que li toca" en l'afer de la nena oblidada al bus

Manifesta que s'està en contacte amb el sistema educatiu francès per "verificar que els protocols de control i de revisió"

ARA Andorra
2 min
Cotxera d'autocars, on la nena va quedar oblidada durant més de cinc hores.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat que el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha estat "reactiu i ha fet el que li toca" en l'afer de la nena de dos anys i mig que va passar sis hores dins un autobús de transport escolar que l'havia d'haver deixat a l'escola francesa de maternal i primera ensenyança d'Andorra la Vella.

"No hem de generalitzar un cas molt greu, però puntual", ha remarcat Espot que ha defensat que és "des d'aquesta perspectiva" que s'ha "d'analitzar" el que va passar. De moment, segons ha indicat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s'ha obert un expedient informatiu a l'empresa de transport i un altre a l'empresa que ofereix el servei d'acompanyament. En aquest darrer cas, també s'ha sancionat amb la suspensió de sou i feina durant dues setmanes a la persona que s'havia d'encarregar de l'acompanyament "per la responsabilitat directa que té", ha manifestat.

A partir d'ara, des del Govern estan recollint tota la informació per veure quines responsabilitats hi ha per part d'una empresa i per part de l'altra. "Hi ha d'haver uns dies per poder escoltar a tothom" i poder prendre la decisió final, ha comentat la ministra.

A més, ha afegit el cap de Govern, des de l'executiu s'està en contacte amb el sistema educatiu francès per "verificar que els protocols de control i de revisió" per assegurar que els alumnes arribin al centre "es facin en deguda forma". En aquest sentit, Vilarrubla ha reiterat que en totes les escoles es verifiquen les absències, però ha declarat que cada una té uns procediments diferents quan la canalla és petita. "Quan els alumnes van sols, totes les escoles actuen igual en cas d'absència, que és trucant als pares" però quan són petits, "són els pares els qui acostumen a trucar", ha dit. En aquest cas, però, ha manifestat que estava clar que la nena anava amb el transport escolar, i ha remarcat que segur que es pot millorar la detecció d'alguna casuística d'aquest tipus.

stats