Societat 17/10/2018

El judici a Besolí començarà el 25 de febrer

Està previst que el judici se celebri en onze sessions a la seu de l'Audiència Nacional del carrer Génova

Ara Andorra
1 min
Joan Besolí, en la seva etapa com a conseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl judici a l'advocat i polític lauredià, Joan Besolí, per presumpte blanqueig de capitals i organització criminal començarà el 25 de febrer a l'Audiència Nacional espanyola. Besolí, juntament amb l'expresident del Barça Sandro Rosell, la seva dona, Marta Pineda, i tres persones més estan acusades de blanquejar 20 milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). Està previst que el judici se celebri en onze sessions a la seu de l'Audiència Nacional del carrer Génova.

Segons fonts d'aquest tribunal, el judici tindrà lloc del 25 al 28 de febrer, de l'11 al 14 de març i del 25 al 27 d'aquest mes davant la secció primera de la sala penal de l'Audiència. L'exconseller lauredià afronta una petició de pena de 10 anys de presó i 55 milions de multa, mentre que la mateixa Fiscalia de l'Audiència Nacional demana una condemna d'11 anys de presó i una multa de 59 milions d'euros per a Rosell. Ambdós estan a presó provisional des que van ser detinguts per aquests fets, el maig del 2017. En aquest temps tant l'expresident del Barça com Besolí han sol·licitat la seva llibertat més d'una desena de vegades i sempre se l'hi ha denegat per risc de fuga.

Tot i això, cal recordar que el passat mes de juliol el polític lauredià va ser traslladat a la presó catalana de Can Brians. Poques hores després del trasllat, la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va demanar una fiança de 73,3 milions d'euros per assegurar les possibles responsabilitats que es puguin derivar de la futura sentència.

stats