Societat 02/10/2021

Més de 2.000 participants a la marxa popular 'Mou-te'

El recorregut de la caminada era de tres quilòmetres

ANA
2 min
La marxa a Andorra la Vella.

Andorra la VellaUn total de 2.064 persones han participat aquest dissabte, a partir de les onze, a la marxa popular organitzada de manera conjunta entre el Govern i els set comuns. La trobada s’ha celebrat de manera simultània a les set parròquies del país per evitar aglomeracions i així prevenir possibles contagis de la Covid-19. Al recorregut, de tres quilòmetres, hi han pres part el cap de Govern, Xavier Espot, a Escaldes-Engordany; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, a Andorra la Vella; el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, a Sant Julià de Lòria; la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, a la Massana i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, a Ordino.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el cap de Govern, Xavier Espot, a Escaldes-Engordany.

Tots els participants a la marxa han pogut adquirir una samarreta, una bossa i una mascareta commemoratives de l’acte amb una donació d’1 euro. Tota la recaptació anirà destinada a les associacions de col·lectius vulnerables participants: Amida, Advva, Aufare, Albatros, AUTEA, ASDA, Fundació Privada Tutelar, Trana-EM, AMMA i Assandca.

La marxa forma part del seguit d’activitats que s’han organitzat del 20 de setembre al 3 d’octubre en el marc la campanya nacional de promoció de l’activitat física 2021. L’esdeveniment ve a substituir la tradicional i multitudinària cursa popular del dia de l’esport per a tothom, que per segon any consecutiu, i a causa de la pandèmia de la Covid-19, no s’ha pogut celebrar.

La marxa a la Massana i Sant Julià de Lòria
La marxa a la Massana i Sant Julià de Lòria

Així, i sota el lema ‘Mou-te per la teva salut’, al llarg d’aquestes dues setmanes s’han organitzat multiplicitat d’activitats per impulsar entre tota la ciutadania la importància de la pràctica regular d’activitat física per a la salut. Així, i com a novetat d’enguany, també s’han promogut activitats inclusives amb la col·laboració i implicació dels col·lectius vulnerables i malalties de risc.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, moments abans d'iniciar la marxa popular aquest matí.
stats