Societat 19/05/2022

Més d'un centenar d'alumnes en el primer torneig interescolar d'escacs

Els guanyadors han estat Cerni Ribera, Nicolàs Pérez i Jaume Charedat

ANA
1 min
Un moment del torneig interescolar d'escacs celebrat aquest dijous.

Andorra la VellaL'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma ha celebrat aquest dijous el primer torneig interescolar d'escacs, en el qual hi han participat 109 alumnes tant d'escoles del país com de centres estrangers convidats com el Joan Brudieu de la Seu d'Urgell o l'Institut Castell Templers de Lleida.

L'organització s'ha mostrat molt satisfeta amb aquesta primera edició i esperen que es pugui repetir els propers cursos i consolidar-se. Jugar a escacs aporta grans beneficis en l'àmbit intel·lectual, desenvolupa el pensament creatiu i els alumnes aprenen a prendre decisions més precises i ràpides sota pressió, per la qual cosa també milloren en la seva capacitat en resoldre problemes.

Els guanyadors han estat Cerni Ribera de l'escola Janer –primer premi–, Nicolàs Pérez també de l'escola Janer –segon premi– i Jaume Charedat del Lycée Comte de Foix –tercer premi–. Pel que fa als premis per a les escoles amb més puntuació de tots els participants, han estat per a l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, el Lycée Comte de Foix i l'escola Janer.

stats