Societat 02/02/2021

El món supera els 100 milions de vaccins administrats

En termes relatius, Israel és el país on un major percentatge de la població ha estat vacunada (36%)

EFE
2 min
Un sanitari amb un flascó d'un vaccí.

GinebraMés de 100 milions de dosis de vacunes anticovid s'han administrat ja a tot el món, segons les dades facilitades per les xarxes sanitàries nacionals, un número que s'acosta al de casos de Covid-19 en el planeta, 102 milions segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La xifra no significa exactament que ja hagin estat vacunats 100 milions de persones, ja que en la majoria dels casos es necessiten dues dosis perquè una persona estigui plenament vacunada.

Els Estats Units és el territori on més dosis s'han administrat (32 milions), seguit de la Xina (24 milions) i de la Unió Europea (13 milions). En termes relatius, Israel és el país del món on un major percentatge de la seva població ha estat vacunada (36%), seguit dels Emirats Àrabs (32%) i el Regne Unit (16%), sempre segons dades dels ministeris de Salut nacionals.

Les estadístiques de l'OMS mostren, per la seva part, que els casos diaris a nivell global segueixen a la baixa, arribant a 440.000 en l'última jornada, una de les taxes més baixes dels últims tres mesos. El descens de casos diaris es prolonga des de mitjan gener, mentre que les morts per jornada seguien en nivells alts la setmana passada i només en l'actual semblen començar a remetre (van ser 10.800 en les últimes 24 hores, i en l'acumulat es mantenen en els 2,2 milions). La baixada en casos diaris també es manté a nivell regional en els continents més afectats: Amèrica, amb 45 milions de contagis, i Europa, amb 34 milions.

El 25% dels ingressos

La farmacèutica nord-americana Pfizer ha anunciat aquest dimarts que espera facturar uns 15.000 milions de dòlars l'any 2021 amb la seva vacuna contra la Covid-19 desenvolupada al costat de BioNTech, la qual cosa suposa entorn d'un 25% de les seves previsions de negoci.

Pfizer, que ha explicat els seus resultats trimestrals i acumulats aquest dimarts, ha destacat que les previsions totals de facturació se situen entre els 59.400 i 61.400 milions de dòlars per a l'exercici sencer, una xifra que reflecteix la progressiva vacunació dels països i la recuperació econòmica.

stats