Societat 12/05/2021

La 'nova' avinguda d’Enclar estarà acabada a finals de juliol

La remodelació inclou ampliar les voravies, reduir els carrils de circulació i actuar en el subsòl

ANA
2 min
Conxita Marsol i David Astrié, en la visita a les obres aquest dimecres.

Andorra la VellaEls treballs d’embelliment i pacificació de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma, en el tram situat entre la nova rambla de la Margineda i l’espai Columba, estaran enllestits a finals de juliol. Els cònsols major i menor d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, s’hi han desplaçat aquest dimecres i han constatat que les obres iniciades al febrer avancen a bon ritme, informen des del comú.

En paral·lel, aquest dimecres s’han licitat els treballs per continuar pacificant el trànsit a l’avinguda d’Enclar. Mentre que el tram on actualment es realitzen les obres esdevindrà una zona limitada de velocitat a 30 quilòmetres per hora, també es farà una actuació complementària per reduir la velocitat al tram de la nova rambla de la Margineda. Es reduiran de quatre a dos els carrils de circulació, hi haurà un carril bici de pujada i una zona d’aparcament de baixada. Al mig de la via s’hi construirà una mitjana arbrada similar a la de l’avinguda Tarragona. Tot plegat farà que en aquest tram, més urbà, es pugui circular a 50 quilòmetres per hora. L’habilitació de places d’aparcament paral·lel a la rambla facilitarà la mobilitat al barri i resoldrà, alhora, la manca de places d’estacionament en aquesta àrea.

Amb la remodelació de la part de l’avinguda d’Enclar en la qual s’estan realitzant els treballs s’amplien les voravies, es redueixen els carrils de circulació i s’actua en el subsòl per actualitzar i substituir canonades de la xarxa d’aigua potable i clavegueram. A més, la zona propera a l’espai Columba disposarà de més voravies que aportaran una major seguretat als vianants, després que recentment el comú hagi aprovat diversos convenis urbanístics amb propietaris de Santa Coloma que en possibiliten la construcció.

Porta d'entrada

L’avinguda d’Enclar, una de les portes d’entrada a la parròquia d’Andorra la Vella, ha estat objecte en els darrers cinc anys d’una profunda transformació, on poder passejar i practicar esport. En aquest sentit, s’han habilitat diversos trams de passeig i construït passos de vianants amb elevacions. A més, des de l’estiu passat hi ha un nou parc infantil, una zona de repòs i una àrea de calistènia on poder fer exercicis a l’aire lliure.

Tot el projecte, a més de formar part del circuit esportiu del passeig del riu, vol potenciar l’entrada a la parròquia a través de l’avinguda d’Enclar amb l’objectiu de fomentar un major flux de vehicles que accedeixen al centre a través de Santa Coloma i la part alta de l’avinguda Meritxell.

stats