Societat 28/02/2024

El PS fa un capot a Montaner pel 'Cas Costa'

La fiscalia demana dos anys condicionals de presó i la inhabilitació durant dos anys per un delicte de revelació de secrets a la consellera

Joel Picón
2 min
Imatge de Ferran Costa i Carine Montaner

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata d’Andorra ha anunciat públicament el seu suport contundent a la consellera general i presidenta del Grup Parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, enmig d’acusacions judicials. La fiscalia ha sol·licitat una condemna de dos anys condicionals de presó i la inhabilitació durant dos anys per un delicte major de revelació de secrets qualificat per autoritat o funcionari.

La situació judicial es desencadenà després que Montaner divulgués el salari de l’exconseller general i actual ambaixador d’Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa. Tot i les diferències ideològiques entre el PS i Andorra Endavant, els socialdemòcrates han destacat la seva adhesió a la transparència en les institucions públiques.

Independentment de les diferències ideològiques entre PS i Andorra Endavant, els socialdemòcrates apostem fermament per la transparència i sempre hem defensat que els salaris de càrrecs públics han de poder ser consultables per a tothom. Són uns diners que provenen de les arques públiques i als quals la societat hauria de tenir la informació al seu abast” declara el comunicat del PS.

Un exercici d'empatia

"Des del PS considerem completament injusta la persecució o atacs cap a un càrrec públic que únicament ha fomentat la transparència de la gestió de les arques públiques, més tenint en compte que mesos després de l’afer els salaris dels consellers generals van passar a ser públics. Per això, el Partit Socialdemòcrata dona tot el nostre suport a la consellera general Carine Montaner”, afegeix.

En un comunicat emès avui, el PS ha subratllat la seva convicció que els salaris dels càrrecs públics han de ser accessibles a la ciutadania, donat que provenen de les arques públiques. El partit considera injusta la persecució contra Montaner, argumentant que la seva intenció sempre ha estat fomentar la transparència en la gestió dels recursos públics.

stats