Societat 15/01/2022

Rècord de participació a la 23a edició de l'escola de neu d'Encamp

L'activitat ha recuperat el format habitual de dos dies de classe per setmana

L. G. (ANA)
2 min
Els infants que han participat aquest dissabte a l'escola de neu d'Encamp.

EncampL'escola de neu del comú d'Encamp ha donat aquest dissabte al matí el tret de sortida a la temporada amb un rècord d'inscripcions, prop de 170 infants. El conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, qui ha acompanyat als infants durant el primer dia, ha celebrat l'alta participació en l'activitat posant en relleu que tot i la pandèmia "s'ha pogut recuperar el format habitual de dos dies d'esquí setmanals", dissabte i diumenge, tot respectant les mesures vigents per prevenir la propagació del virus.

Un dels grups d'infants durant el primer dia de l'escola de neu de la parròquia d'Encamp.
Un dels grups d'infants durant el primer dia de l'escola de neu de la parròquia d'Encamp.

Així doncs, a diferència de l'edició anterior, en la qual l'escola de neu es va dur a terme al sector de Grau Roig, aquest exercici els infants han recuperat el punt de sortida des del Funicamp en el cas d'Encamp, i des del local de l'Espai Jove a peu de pistes al Pas de la Casa. Fernández ha explicat que l'activitat té una durada de dotze setmanes i que es realitza cada dissabte i diumenge, excepte pel grup de debutants, infants nascuts el 2017, que només hi participen els dissabtes.

Amb la voluntat d'evitar la propagació del coronavirus entre els nens i nenes, des del comú han organitzat un total de nou grup, set a Encamp i dos al Pas de la Casa. En referència a les modalitats, ha comentat que l'escola de neu ofereix classes d'esquí, de surf de neu o snow i de freestyle "per als més agosarats". L'edat mínim per participar-hi són els quatre anys i hi ha infants nascuts entre el 2017 i el 2005.

Un monitor ajudant a un infant a posar-se els esquís per iniciar les classes en el marc de l'escola de neu d'Encamp.

El conseller ha recordat que es tracta d'una activitat molt ben valorada per les famílies i els infants, ja que els permet "aprendre a esquiar d'una manera lúdica amb els seus companys". A més, ha puntualitzat que dels 168 inscrits, hi ha tres infants que han rebut subvenció del departament d'Afers Socials, amb la voluntat que tothom que hi vulgui participar ho pugui fer.

stats