Societat 14/05/2019

Santos presenta la dimissió de la FAF via burofax

L'entitat funciona amb normalitat dirigida pels vicepresidents

Joan Ramon Baiges
1 min

Andorra la VellaEl president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Víctor Santos, ha deixat de ser el màxim mandatari de la FAF, després de dimitir del seu càrrec per l'escàndol provocat per l'anomenada Operació Cautxú, per presumpta desviació de fons provinents de la UEFA i de la FIFA.

La renúncia de Víctor , que portava cinc anys en el càrrec, es va fer per burofax i és irrevocable. Ara, els màxims dirigents de la FAF són els vicepresidents Alfonso Martín i Elisabeth Pirot.

La causa continua oberta per aclarir la presumpta desviació de fons provinents de la UEFA i la FIFA. Santos va ser detingut dimarts passat, i dijous el van posar a disposició judicial per quedar després lliure amb càrrecs. A més, li van prohibir acudir a la seu de la federació.

No així el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, que continua a la presó des de dijous a la tarda, acusat d'un delicte d'apropiació indeguda, d'administració deslleial i de frau a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Ets dues últimes acusacions també recauen sobre Víctor Santos. Treballadors qualificats de la FAF hauran de prestar declaració en breu. En està mateixa causa també està sent investigat, el tresorer de la FAF, José García, que està fora del Principat, i per al qual la poilicia ha tramitat una ordre de cerca i captura internacional, segons ATV.

Mentrestant, la gran majoria dels clubs que formen part de la FAF s'han unit i han enviat un comunicat donant el màxim suport a l'actual junta directiva de l'FAF.

stats