Cultura 04/09/2023

Fins a vuit propostes al Premi d’escultura urbana d'Andorra la Vella

Serà durant la primera setmana d’octubre quan s'haurà de prendre la decisió

ARA Andorra
2 min
Els cònsols d'Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri, al parc Central, el dia que es va presentar el concurs.

Andorra la VellaLa proposta del Premi d’escultura urbana convocat pel comú d'Andorra la Vella ha tingut una bona acollida i ha suscitat interès entre els artistes del país, a qui anava dirigida. Així, s’han presentat vuit projectes a aquesta primera convocatòria, que s’hauran d’avaluar i estudiar pels membres del jurat. Serà durant la primera setmana d’octubre quan es reuniran els membres del comú d’Andorra la Vella i les dues persones de reconeguda trajectòria i expertesa en el món de les arts que hauran de prendre una decisió.

Els artistes interessats tenien fins al passat divendres, 1 de setembre, per presentar les seves propostes i projectes d’escultura a la convocatòria del premi. Així, han estat finalment vuit els artistes que s’han presentat amb l’objectiu que les seves creacions passin a formar part de la galeria d’art a l’aire lliure que s’està generant al parc Central. Des del departament de Cultura s’ha valorat "molt positivament l’elevada concurrència". Cal recordar que el concurs va dirigit a artistes professionals d’Andorra, tant consolidats com emergents.

Seguint el calendari previst a la convocatòria del premi, la primera setmana del mes d’octubre es reunirà el jurat, que està format per tres persones en representació del comú i dues del món de les arts del país. La decisió final es donarà a conèixer a l’artista seleccionat i l’acte d’entrega del guardó, així com la signatura del contracte per a la producció de l’obra es durà a terme durant la primera setmana de novembre. El concurs preveu un premi de 6.000 euros per al projecte guanyador més un màxim de 14.000 per a la producció de l’obra. Aquesta creació per part de l’artista es durà a terme durant els mesos posteriors al novembre, amb la intenció de poder instal·lar i inaugurar l’escultura que en resulti durant la primavera del 2024.

El concurs que impulsa el comú té un caràcter biennal i les obres que s’han presentat es valorarà que estiguin ben emmarcades en l’art contemporani, i que siguin inèdites o originals. L’objectiu és seguir creant i alimentant la galeria d’art a l’aire lliure al parc Central, un espai que ha canviat de forma important la fesomia els darrers mesos, tant des del vessant natural com artístic.

stats