Economia 21/04/2024

Andorra Telecom no haurà d'assumir tot el cost d'activar la itinerància de dades mòbils

L'elevat cost del servei fa imperatiu negociar acords amb les operadores estrangeres per a evitar repercussions en les tarifes dels clients

ARA Andorra
1 min
L'agència comercial d'Andorra Telecom. / ANDORRA TELECOM

Andorra la VellaUna de les mesures que comportarà l'acord d'associació, en cas de tirar endavant, afecta de forma directa i amb molt impacte a Andorra Telecom. La ubicació del Principat fa que assumir el roaming de forma generalitzada per tothom que entri al país sigui impossible per a la parapública sense generar pèrdues importants.

El secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha aclarit en paraules a RTVA quina solució estan valorant per a evitar que aquestes pèrdues que es generarien no impactin en les tarifes dels consumidors. Fins i tot argumenta que passarà tot el contrari, i és que podran circular fora d'Andorra amb la seva tarifa andorrana, i viceversa per als visitants. Riba explica que seran els operadors entre ells els que gestionaran l'impacte. És a dir, que s'aniran negociant amb els diferents operadors europeus acords individuals i que repartiran el cost d'oferir aquest servei, de forma que no arribi a afectar els clients.

Aquest procés té un marge de set anys, que és el que s'ha negociat a l'acord, per adaptar Andorra Telecom a aquesta situació. Un espai de temps que s'aprofitarà per negociar aquests acords i que haurà d'acabar amb una tarifa regulada, tal com aclareix Riba.

stats