Economia 18/04/2024

Aprovada una nova quota general de 900 treballadors

S'hi sumarà al juny una quota específica de treballadors per a la temporada d'estiu

ARA Andorra
2 min
El Consell Econòmic i Social emet el dictamen favorable a una nova quota general de 900 treballadors

Andorra la VellaA la nova quota general, que incrementarà els salaris mínims fixats d’acord amb l’IPC, s’hi sumarà al juny una quota específica de treballadors per a la temporada d’estiu

Llum verda del Consell Econòmic i Social (CES) a la nova quota general de treballadors que s’obrirà properament i que el Govern fixarà en 900 treballadors. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, i alhora presidenta del CES, Conxita Marsol, ha explicat que la voluntat del Govern és anar ajustant les quotes amb el doble objectiu d’incrementar l’arrelament dels treballadors tot limitant la dinàmica de creixement poblacional sostingut dels darrers anys. De fet, ha assenyalat que la nova quota substituirà l’actual, que encara no s’ha exhaurit. En aquest sentit, s’ha felicitat perquè poc a poc “s’està trobant l’equilibri per donar resposta a les necessitats de personal i que les empreses puguin oferir el millor servei al turisme”.

Marsol ha indicat que “estem en la bona línia perquè cada vegada les persones que arriben al país siguin més qualificades per atendre les necessitats dels visitants i residents, amb l’objectiu d’oferir una bona imatge del país i garantir una bona qualitat de vida d’aquests treballadors”. La titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge ha ressaltat la importància d’oferir uns nivells salarials correctes. La nova quota general de treballadors estableix, en aquest sentit, l’increment del 4,6% als salaris mínims fixats per cada sector d’activitat.

A banda de la nova quota general de treballadors, el Govern tornarà a obrir una quota específica per a treballadors de temporada d’estiu, adaptada principalment als sectors del comerç i l’hostaleria.

Conxita Marsol ha explicat que trametrà al Govern la demanda del sector empresarial d’ampliar la mesura excepcional de permetre el traspàs de 390 temporers d’hivern a la quota general acreditant únicament 4 mesos d’experiència. Tanmateix, la ministra ha exposat que veu difícil donar resposta a la demanda, considerant que la nova quota general i l’obertura de la quota específica d’estiu ja permetran donar resposta a les necessitats de les empreses.

stats