Economia 26/02/2024

Govern contactarà amb els propietaris dels 2.000 pisos buits que hi ha a Andorra

Govern ja té les dades dels habitatges amb baix o nul consum elèctric i ha passat la informació als comuns per tenir el nom dels propietaris

ARA Andorra
1 min
Una imatge d'arxiu de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.

Andorra la VellaConxita Marsol està treballant "intensament" perquè els "prop de dos mil pisos" buits entrin al mercat de lloguer i es rebaixi la tensió actual per la falta d'oferta. La ministra ha comentat que ja disposa de les dades facilitades per FEDA sobre els habitatges que tenen un consum elèctric nul o residual. És aquesta informació la que ha permès identificar els dos mil habitatges buits.

El ministeri ja ha passat la informació de quins són aquests pisos als comuns que són els que disposen de la informació del propietari de cada pis. Marsol ha destacat que "els comuns d'Encamp i de Canillo s'han posat immediatament i ja han enviat informació corresponent dels propietaris d'aquests habitatges".

Marsol, segons ha indicat en una entrevista a RNA, voldria que el trànsit de pisos buits cap al mercat de lloguer comenci abans de l'estiu. La seva idea és poder contactar aviat els propietaris i poder-los convèncer del traspàs. També alguns comuns s'han compromès a contactar propietaris per ajudar que facin el pas.

stats