Economia 26/03/2024

L'acord d'associació suposarà perdre els 22 milions que ingressa l'estat amb el roaming

Montaner s'ha mostrat preocupada per aquesta pèrdua d'ingressos que suposa l'obertura del mercat de telefonia

ARA Andorra
1 min
L'agència comercial d'Andorra Telecom. / ANDORRA TELECOM

Andorra la VellaLa presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant Carine Montaner ha passat aquest matí pel plató d'Avui serà un bon dia per discutir sobre l'acord d'associació amb Europa, principalment.

Andorra Endavant ha estat un dels partits que més clarament s'ha posicionat en contra de l'acord i està fent campanya pel "no" al referèndum, que se celebrarà d'aquí a un any. Entre els diversos temes que preocupa la formació està els ingressos que rep l'estat a través del roaming, que ronden els 22 milions d'euros.

El text publicat sobre les condicions de l'acord amb la UE deixa clar que es posarà fi al monopoli d'Andorra Telecom amb una apertura del mercat de telefonia, a més d'acabar amb el roaming, una política que ja es va implantar anys enrere entre els països comunitaris.

Montaner ha destacat que per a una economia petita com l'andorrana, la pèrdua d'aquests ingressos s'ha de tenir en compte, ja que podria tenir un impacte important en els comptes públics.

La idea de l'acord és que les noves oportunitats i sinergies econòmiques que comportarà arribaran a compensar altres pèrdues derivades d'obrir el mercat andorrà a Europa. Des d'Andorra Endavant, però, consideren que és un impacte molt gran i en un espai de temps reduït, el que dificultarà substituir aquests ingressos a temps.

stats