Economia 02/04/2024

S'estima que 23.000 persones presentaran la declaració de l'IRPF

El termini s'ha obert aquesta setmana i s'allargarà fins al 30 de setembre

ARA Andorra
2 min
Impostos.ad

Andorra la VellaLa campanya de la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent al 2023 ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins al 30 de setembre d’enguany. Els obligats tributaris ja poden consultar, acceptar o modificar les propostes de liquidació emeses pel Departament de Tributs i de Fronteres a través de la Seu Electrònica del Govern.

Durant aquesta campanya, s’estima que 23.000 persones presentin la declaració de l’IRPF, de les quals 19.550 des del Departament de Tributs i de Fronteres s’espera que ho facin mitjançant la Seu Electrònica. “Està canviant el comportament a l’hora d’efectuar les declaracions i cada cop són més persones les que escullen fer les liquidacions dels impostos en línia”, ha assegurat Carles Ferreria, director del Departament de Tributs i de Fronteres.

Per a aquesta campanya, el Departament de Tributs i de Fronteres ha emès un total de 51.524 propostes de liquidació, de les quals 33.085 són de resultat zero, 14.554 tenen resultat a pagar i 3.885 tenen resultat a retornar. S’estima que els ingressos resultants d’aquesta campanya arribin als 22,5 milions d’euros.

Amb l’objectiu de facilitar la declaració d’aquest tribut, les persones poden demanar cita prèvia al Departament de Tributs i de Fronteres per obtenir informació de caràcter tributari i assistència en l’emplenament de la declaració. Els obligats tributaris també poden traslladar els seus dubtes per via telefònica o per correu electrònic o bé consultar tota la informació necessària corresponent a aquest impost en l’apartat d’IRPF de la Seu Electrònica.

Com ja va passar en la passada campanya, els obligats tributaris de l’IRPF que declarin rendes d’activitats econòmiques i alhora han de dipositar els comptes anuals, podran complir amb l’obligació informant, en el mateix tràmit de la declaració de l’impost, de tots els models comptables.

stats