Publicitat
Publicitat

Gerard Piqué crea una empresa per fer campionats de videojocs

Entre els diferents negocis que ha iniciat Piqué -sigui en solitari o acompanyat per altres persones- hi ha àmbits tan diferents com els dels videojocs, les hamburgueses i les begudes isotòniques

La voracitat emprenedora de Gerard Piqué no s’esgota. El futbolista del FC Barcelona ha creat una nova companyia, anomenada Kerad Global Events, dedicada a l’organització d’esdeveniments i tornejos esportius i lúdics, segons consta al Registre Mercantil. Aquesta empresa penja de la matriu Kerad Holding, en la qual el futbolista agrupa les seves diverses empreses. Entre els diferents negocis que ha iniciat Piqué -sigui en solitari o acompanyat per altres persones- hi ha àmbits tan diferents com els dels videojocs, les hamburgueses i les begudes isotòniques.

El negoci principal de Piqué és el videojoc Golden Manager, un simulador que permet a l’usuari crear i dirigir un club de futbol. Gràcies a aquest videojoc, l’empresa Kerad Games va facturar prop de mig milió d’euros el 2014 (l’empresa encara no ha publicat els comptes del 2015) i va obtenir un benefici de 5.600 euros. Piqué controla el 60% de les accions de Kerad Games.

Ara sembla que Piqué vol potenciar encara més el negoci dels videojocs amb la nova filial, l’esmentada Kerad Global Events, que està dissenyada per poder organitzar campionats de videojocs, els anomenats game fests. De fet, el jugador del Barça és un aficionat a aquest tipus d’esdeveniments i a l’abril va participar en un a Barcelona, l’anomenat Independev Game Fest. Aquell dia Piqué va defensar que “el món no s’entendrà sense els videojocs” i que “les noves generacions no discutiran que els videojocs són cultura”. Al capdavant de Kerad Global Events només hi ha una única persona, Joan Piqué, pare del futbolista i el seu soci en el món dels negocis.

Un petit imperi de sis participades

Kerad Holding té participacions en sis empreses. Dues són la que es dedica a la creació de videojocs (Kerad Games) i la que organitzarà esdeveniments esportius i lúdics (Kerad Global Events). A més, Piqué té el 50% de dues empreses d’inversions immobiliàries (Kerad EB i Inversiones BCN Two & Two) i el 100% d’una empresa als Estats Units (Kerad EE.UU.). Finalment, el jugador del Barça té un 22% de Bas Alimentaria, una empresa d’alimentació en què l’accionista principal és Noel, fabricant olotí d’embotits. Bas Alimentaria s’ha especialitzat en la producció d’hamburgueses.

En paral·lel, i fora del paraigua de Kerad Holding, Piqué i els propietaris de Noel (la família Boix Bosch), s’han aliat recentment en la creació d’una beguda isotònica, anomenada 426 Miles.

2018 anàlisi