CALOR DIGITAL

Jon Morales: “Aquest estiu m’estreno en un càmping nudista”

Va passar per tota mena de feines fins que va començar a treballar gratis per a algú del sector de la moda

El madrileny Jon Morales ( @jonmorales___)  va trepitjar Barcelona just havent fet els 18 anys. Diu que aquell dilluns ja sabia que s’hi quedaria. I així va ser. El divendres ja tenia feina en una botiga de roba. A la capital catalana va passar per tota mena de feines fins que va començar a treballar gratis per a algú del sector de la moda. Actualment, reinstal·lat a Madrid i a punt de fer-ne 26, exerceix d’estilista a la revista Hercules. El representa l’agència JVV ( @jvv_pr).

Com seria el teu estiu ideal?

Crec que no tinc una idea gaire clara del que hauria de ser el meu estiu ideal, sempre vaig improvisant segons el que em va sorgint. Crec que, al final, és una manera de gaudir més del que em va passant.

Com serà el teu estiu real?

El meu estiu serà absolutament improvisat, tot i que ja tinc un parell de plans. Aniré per primera vegada a un càmping nudista, crec que pot ser una experiència una mica estranya, però enriquidora per a mi. Al final tenim molts defectes que ens creem i són simples tonteries. A veure si aconsegueixo treure’m el banyador... D’altra banda, com cada any, hauré de plantejar el meu aniversari, que, com que enxampa tothom de vacances, he d’apanyar-me per convertir-lo en el més divertit possible.

Com has tingut èxit a les xarxes?

Anteriorment vaig tenir un Instagram en què el meu contingut bàsicament era per als altres, provocava amb el meu físic, funcionava, i d’alguna manera omplia un buit poc intel·ligent. En un moment donat vaig replantejar-me si volia que em coneguessin per ensenyar carn o pel que realment m’importa: la moda. Vaig eliminar el meu Instagram, que arribava als vint mil seguidors, vaig estar un parell de mesos desconnectat i vaig començar un nou perfil, l’actual. En aquest mostro les meves inspiracions, les coses que m’agraden o que em criden l’atenció.

Què és el que més aplaudeixen els teus seguidors?

Generalment agrada bastant quan comparteixo marques o productes poc coneguts, nous dissenyadors, artistes que no estan gaire potenciats a Espanya. [...] Tot i que he de reconèixer que una selfie mona i alguna story mes íntima tenen força.

Què ens hem de posar aquest estiu per allunyar-nos del ‘mainstream’?

Sens dubte un bucket hat, un barret de pescador. Tant per a homes com per a dones és l’accessori que més s’està veient a les botigues. A mi m’encanta combinar-ho amb uns pantalons baggy, em recorda les fotos de la meva mare als 90.

¿Tens algun lloc refugi que et retorni a la pau i et carregui la bateria?

El millor lloc per desconnectar és qualsevol casa d’un amic o amiga fora del meu dia a dia. També la Tate de Londres: és una de les meves debilitats i sempre li dedico un dia quan hi vaig.

Què t’agrada fer quan a l’estiu ets per la ciutat?

Últimament estic fent un tour de bars per trobar el meu preferit, de moment només pel meu barri, Vallecas, però aniré augmentant el radi [...]. Com a guilty pleasure, Chok, a Barcelona. Si no saps el que és, t’estàs perdent un gran plaer de la vida!

¿Apagaràs el mòbil en algun moment aquest estiu?

Sincerament, dubto que aquest moment arribi estrictament.