15/04/2013

Cada ovella al seu corral

2 min

Mira que em cau bé Jenson Button, un xicot educat, cordial, amable, atent com pocs pilots a la graella de la Fórmula 1. Però no tocarà altre remei que faltar-li al respecte. Abans de viatjar cap a la Xina, el pilot de McLaren va comentar que dir que Fernando Alonso és el corredor més complet de la graella és una falta de respecte cap als altres vint-i-un competidors. Doncs ahir l'asturià va tornar a demostrar per què per molta gent, inclosos alguns dels seus col·legues de feina, és així; per molt greu que li sàpiga a Button. O a qui sigui.

El de Ferrari va fer una cursa impecable que li va significar la trenta-unena victòria del seu palmarès, de manera que va igualar les de Nigel Mansell i se situa a deu de les que va obtenir Senna. La dada, per ella sola, des d'un punt de vista numèric, purament estadístic, té tanta potència que està per damunt de les consideracions que es puguin fer sobre si és menys educat, cordial, amable o atent que, per exemple, Button o el veí de l'escala. Aquí no es tracta d'això.

La classificació de la cursa de Xangai ha estat una mena de Hall of Fame, un àlbum de cromos fantàstic. Cinc campions mundials a les cinc primeres posicions, i un grapat de títols i victòries posades en fila. I, al capdavant, Alonso, amb una victòria que no arribava des d'Alemanya l'any passat. El resultat trenca una sequera d'èxit, una ratxa de dotze curses sense trepitjar el lloc més alt d'un podi. S'acaba així el termini buit de victòries més llarg de l'espanyol des que va obtenir el seu primer triomf a Hongria el 2003.

Tothom té clar que Messi és el millor futbolista del món. Però ningú no pot qüestionar que CR7 sigui també excel·lent. És obvi que la qualitat del portuguès està fora de discussió. Això no implica que ens agradés convidar-lo a casa a menjar el capó del dia de Nadal amb la família. Alonso tampoc no vindria a casa meva encara que el convidés. Acabaríem emprenyats abans que arribessin els galets, potser també pel futbol. Però és molt bo. Això no ho pot discutir ningú. Ni Button.

stats