Publicitat
Publicitat

BARÇA

Els cromos ja inunden els projectes

Laporta suma Albertini a la seva candidatura, i Freixa aposta per Bakero i Nadal

Ara que se sap quins són els quatre candidats que inicien la recta final per presidir el Barça, s’accelera el desig de guanyar protagonisme. Parlar només de projectes i d’idees alimenta poc el debat -el debat que dóna vots, si més no-, i entre els candidats creix la necessitat d’anar cremant les cartes guanyadores. I ahir, el primer dia oficial de campanya blaugrana, va ser una jornada de cromos. Joan Laporta i Toni Freixa van destapar alguns dels seus referents en l’àrea institucional i l’esportiva, respectivament, mentre que Agustí Benedito no va descartar revelar alguna bomba en els últims dies de debat, si cal gastar un últim cartutx. Josep Maria Bartomeu manté que no vol “entrar en la guerra dels noms”, però els seus oponents li critiquen l’excés d’intervencionisme d’una comissió gestora, que, indirectament, “li està fent campanya des del club”.

Albertini, al passadís de Laporta

En paral·lel a la validació de les firmes, Joan Laporta, que havia obert foc amb Éric Abidal el primer dia, apareixia a l’escenari de la seva seu acompanyat de Demetrio Albertini, l’home que ha triat per liderar l’àrea de relacions internacionals del club, o, el que és el mateix, fer passadissos. “Puc aportar experiència i contactes, a més d’un profund coneixement dels clubs, sobretot els italians”, va dir el migcampista. Laporta considera que cal “tornar a establir ponts de diàleg amb la FIFA, la UEFA, la RFEF i la resta d’organismes” per evitar sancions com les de l’estelada i La Masia.

Poc abans Toni Freixa havia exposat el seu model d’organització esportiva, per al qual ha pensat en els exjugadors José Mari Bakero per dirigir l’àrea de futbol professional i Miquel Àngel Nadal per a la secretaria tècnica. Com a responsable del futbol base aposten per Quique Cárcel, que, com el balear amb el Mallorca, hauria d’acabar d’acordar la seva desvinculació del Girona. “No donem noms per donar-los, sinó que pensem funcions i hi assignem uns candidats”, es justificava l’advocat.

D’altra banda, Benedito va insistir a voler -i poder- fitxar Marco Verrati, malgrat la negativa a negociar del PSG, mentre que a Bartomeu se li assigna la filtració, per exemple, de Gerard López com a pròxim entrenador del Barça B. Arrenca oficialment la campanya. O segueix.

Històries de superació esportiva