Publicitat
Publicitat

Atletisme

Mo Farah s'exhibeix als 10.000 m i Bolt regala el primer tast del seu últim xou

El britànic fa embogir el públic de Londres, en una final plena de sacsejades, i el jamaicà passa a semifinals corrent a mig gas

Les càmeres els anaven perseguint per les pistes d’escalfament. Dins de l’estadi, les primeres proves de qualificació del Mundial d'atletisme reclamaven l’atenció dels mitjans, però el públic de l’estadi olímpic de Londres els volia veure a ells. Primer, a Usain Bolt en les rondes prèvies dels 100 metres. Després, i per tancar la nit, a Mo Farah a la final dels 10.000 m. I cap dels dos ha decebut.

El britànic, ídol de masses, ha demostrat la seva supremacia en la distància i s'ha proclamat campió del món. Ho ha fet, fins i tot, divertint-se, permetent-se el luxe d’anar saludant la grada en el primer revolt, malgrat que els kenians i els ugandesos han mirat de marcar un ritme trepidant als primers tres quilòmetres. Mo Farah, però, ha intentat mantenir la calma, deixant-los fer, situat en posicions endarrerides. Controlant. Quan ha vist que la cosa era un tots contra ell, però, s'ha activat. Primer, per frenar el ritme. Després, dues voltes abans del final, per posar-se primer i anar desafiant, de reüll, qualsevol amenaça. La seva potència en els metres finals ha tornat a ser decisiva.

Minuts abans, el focus ha sigut per a un Usain Bolt que tampoc sent el patiment com els rivals i interpreta la competició com una festa. Especialment si és l’últim cop que competeix. Ni el fet d’entrar a semifinals amb el setè temps dels velocistes (10.07) li ha tret el somriure i les ganes d’agradar al públic londinenc. El jamaicà, que ha tornat a sortir més lent que els seus rivals, ha pogut recuperar terreny i ha acabat deixant-se anar a molts metres de la meta. El seu compatriota Julian Forte (9.99) ha sigut el més ràpid. Aquest dissabte a les 20.05 h (Teledeporte), les semifinals, i a les 22.45 h, la gran final.

Decepció a la delegació espanyola

En òptica espanyola, la primera jornada no ha sigut bona. Eusebio Cáceres, amb tres nuls, no ha pogut superar la classificació en longitud. Era una de les grans esperances de la delegació espanyola. Als 1.500 m, els bons cronos de Marta Pérez i Sol Pereira no han estat suficients per entrar a les semifinals.

Històries de superació esportiva