08/12/2020

Amnistia

2 min

“Oriol Junqueras se tomará el turrón en Lledoners”, diu l'Asociación de Fiscales. Per què? Perquè de la mateixa manera que es van inventar la “violència ambiental”, amb l’ajut inestimable d’Enric Millo, ara s’inventen un nou ordre per al tercer grau penitenciari. Els presos independentistes tenen menys drets penitenciaris que els presos que mereixen ser a la presó de veritat. Recordo que fa tres anys, el dia de la Constitució, entre copes, els militars ja filtraven que “a los Jordis se los llevan para adentro”. Encara hi havia el pare del rei, el rei lladre, zigzaguejant per allà.

Les festes nadalenques depassen la qüestió cristiana. Hi ha Cap d’Any, que és una nit mística, com de fer balanç, propòsits, burles, brindis, astracanades. És una nit que fa que els joves surtin al carrer a buscar parella, i que els grans s’abracin amb la que ja tenen. Els amants s’envien whatsapps. I llavors hi ha la nit dels Reis d'Orient, els únics reis que no delinqueixen, que és una festa que a les cases dura potser sis anys, dels tres als nou. Els nens tenen dret a màgia coherent. Vull dir que en un camp de refugiats, sense feina, o amb el pare o l’àvia a la presó, un nen llest no pot creure en la màgia.

El rei d’Espanya està amagat i no sabem si brindarà amb els militars d’ultradreta (perdó per la redundància) aquestes festes. Mentrestant, els polítics han de parlar per aconseguir l’indult o l’amnistia. Voler la secessió no és un crim, milers de països que respectem ara són producte de la secessió. L’amor a la família o a la pàtria no ha de ser mai una imposició. És hora de fer que els independentistes catalans surtin amb llibertat. I si això encabrona la ultradreta només pot ser bo. Ja està encabronada. Volen guerra.

stats