28/09/2020

Tres presidents en tres anys

1 min
  1. La justícia no és justa quan actua amb desproporció.
  2. Des de 2017 tres presidents de la Generalitat -Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra- han estat condemnats per desobediència, destituïts pel 155 o inhabilitats.
  3. Dos candidats a la presidència de la Generalitat, la presidenta del Parlament i 6 presos polítics més porten tres anys a la presó per sedició.
  4. L'externalització de la solució política a l'administració d'una justícia polititzada mina la credibilitat i el reconeixement d'un dels pilars democràtics bàsics, avui esquerdat per a molts ciutadans sigui quina sigui la seva ideologia.
  5. Els costos per a l'Estat, en termes de qualitat democràtica, de la lluita contra l'independentisme han fet saltar les tapes de les clavegueres i arribaran algun dia a Europa.
  6. Quim Torra ha sigut un president atrapat entre l'espasa de la força imperativa de la realitat i la paret dels símbols. Un president activista que considera que "un dels obstacles per a la independència és l'autonomia" i ha menystingut la gestió de la cosa pública.
  7. Malauradament serà el Tribunal Suprem qui haurà marcat els temps electorals.
  8. La política independentista s'ha instal·lat en la rutina de la derrota, que van alimentant el greuge, la melancolia i la tristesa col·lectives.
  9. Torra no es va estalviar un bany de masses sortint a peu de Palau malgrat la pandèmia, una greu imprudència que farà les delícies de la caverna.
  10. Catalunya necessita eleccions i una nova generació política.
stats