BARÇA
Misc 17/12/2019

Valverde: "Esperem que la gent es pugui expressar lliurement, però amb respecte"

El tècnic aïlla el vestidor de tot l'embolcall del partit: "Estem centrats en els 90 minuts"

i
Albert Nadal
2 min
L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde

Sant Joan DespíErnesto Valverde ha atès els mitjans abans del volcànic clàssic d'aquest dimecres (20 h, Movistar La Liga). L'entrenador blaugrana ha valorat la convocatòria conjunta a l'Hotel Sofia amb el conjunt blanc, una recomanació dels Mossos d'Esquadra per motius de seguretat arran de la convocatòria de Tsunami Democràtic al voltant del Camp Nou. "És un petit canvi, però no és gaire significatiu. Quan som fora de casa també ens concentrem en un hotel i després anem cap al camp. No és un gran canvi".

Valverde també ha explicat que no està sent difícil centrar l'equip en el partit malgrat tot l'embolcall social i polític. "Al vestidor sabem el que es comenta a fora, però el que més ens preocupa és el partit. A la resta de coses no hi podem arribar, nosaltres ens preocupem pels 90 minuts que hem de jugar", ha afegit el tècnic, convençut que el partit es jugarà. Valverde també ha expressat que espera que la gent es pugui expressar "lliurement", però "amb respecte" a l'estadi.

"Està clar que volem acabar el partit per davant"

En el terreny més estrictament esportiu, Valverde ha valorat la igualtat a la taula, ja que els dos equips estan empatats al capdamunt de la classificació amb 35 punts. "Encara som a la primera volta, queden molts partits, i a qualsevol dels dos ens agradaria acabar líders després del partit, però encara quedaria molta Lliga. El que està clar és que les distàncies són molt curtes, més que en altres clàssics que hem jugat, però en aquest tipus de partits tot s'iguala".

L'entrenador blaugrana també ha parlat dels últims precedents, en què normalment el Barça ha sortit victoriós: "Aquí [al Camp Nou] estem acostumats que el Reial Madrid faci bons partits i estem preparats. És cert que hem guanyat alguns dels últims clàssics, sobretot a fora, però serà molt difícil". El Barça ha tingut un dia més de descans que els blancs abans del clàssic, però Valverde opina que en aquests partits, malgrat ser molt exigents, "la motivació fa que s'igualin les forces".

Benzema, principal perill blanc

Pel que fa als principals perills del Madrid, Valverde ha admès que hauran de "vigilar de prop" Benzema i que hauran de trobar la seva manera de jugar "independentment" de com estigui el seu rival. El tècnic, que ha admès que els blancs tenen "moltes variables possibles" en el joc en funció del plantejament de Zinedine Zidane, ha negat que sigui el clàssic més complicat que ha hagut d'afrontar des que dirigeix el Barça per la igualtat a la taula i per l'embolcall social i polític del partit. "Tots els clàssics són difícils i tots tenen transcendència, fins i tot el que vam jugar al final de la Lliga fa dues temporades. Només em fixo en el fet que estem igualats a la taula, en res més".

stats