Parròquies 20/05/2023

Les associacions mostren la seva cultura i gastronomia a la Mostra gastronòmica i de folklore de la capital

Tal com ha posat en relleu el cònsol menor, Miquel Canturri, aquest dissabte és la jornada en què "tots estan representats a la plaça Guillemó"

M. F. (ANA)
2 min
La plaça Guillemó durant la mostra gastronòmica i de folklore.

Andorra la VellaAndorra la Vella ha acollit aquests dies la celebració de la Setmana de la diversitat que té aquest dissabte el dia gran amb la Mostra gastronòmica i de folklore. Tal com ha posat en relleu el cònsol menor, Miquel Canturri, aquest dissabte és la jornada en què "tots estan representats a la plaça Guillemó" i ofereixen "una mostra dels menjars tradicionals de cada país" i al mateix temps "els seus balls tradicionals" en l'escenari habilitat a la plaça.

La desfilada de les entitats amb les seves banderes i vestits típics per l'avinguda Meritxell, des de la plaça de la Rotonda fins a la plaça Guillemó, ha estat el tret de sortida a la jornada. Posteriorment, l'epicentre de la festa s'ha traslladat a la plaça Guillemó, on durant el dia hi haurà diverses actuacions: percussions de bombos i tambors, castells amb els Castellers d'Andorra, i danses tradicionals de Portugal, l'Índia, Ucraïna, Filipines, flamenc i de l'Esbart d'Andorra la Vella. També hi haurà una classe de ball caribeny i un espectacle de teatre corporal.

A més, la plaça acull també la mostra gastronòmica 'La diversitat a taula', una proposta que serveix perquè alguns dels col·lectius de residents de països tan diversos com Filipines, Equador, Índia, Perú o Rússia mostrin la seva varietat gastronòmica. L'Orfeó andorrà serà l'encarregat de cloure la jornada amb un concert amb cançons d'arreu del món que tindrà lloc a partir de dos quarts de sis al vestíbul del Centre cultural la Llacuna.

Canturri ha remarcat que a Andorra la Vella hi ha "moltes associacions i això es veu avui on tenim diferents nacionalitats" representades i ha emfasitzat el fet que "viuen amb respecte". El cònsol menor també ha reivindicat que aquesta festa sigui, entre les diverses activitats programades a la primavera pel comú, "un dels puntals" i ha manifestat que ja tothom "l'espera".

stats