Parròquies 16/09/2022

Sant Julià també estudiar recórrer la regulació de Govern a la construcció

El Cònsol Major, Josep Majoral, assegura estar decebut principalment per les formes que ha fet servir l'executiu

ARA Andorra
1 min
La façana del comú de Sant Julià de Lòria.

Andorra la VellaLes reaccions provocades per l'anunci de Govern de limitar les llicències per a la construcció continuen. Ara és el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, qui alça la veu i posa en dubte que la mesura sigui legal respecte a les competències dels comuns, tal com informa RTVA. Assegura estar decebut principalment per les formes que ha fet servir Govern, ja que no van posar en antecedent als comuns de manera general.

La celeritat amb què el tema s'ha situat a l'agenda no permet encara pronunciar-se amb quina serà la reacció dels comuns, Sant Julià inclòs. Falta revisar el text més a fons, però en cas de trobar possibles irregularitats, sí que es plantejarien portar-lo al Constitucional.

Majoral comparteix, això sí, el fons de la qüestió. Esmenta que el pla d'urbanisme que es presentarà enguany ja contempla mesures que regulin la tensada situació. Una de les principals novetats serà que s'haurà de presentar un pla parcial que certifiqui que hi ha recursos suficients per executar les construccions i fer vida, ara com aigua, un vial o serveis.

El cònsol major assegura que la llei no ha tingut especial impacte ara per ara a la parròquia laurediana, ja que no tenen notícies d'una allau d'entrada de projectes.

stats